TERBİYELİ PİLİÇ
MALZEMELER:
● 750 gr. tavuk but kuşbaşı ● 3 domates
● 1 tatlı kaşığı nişasta ● 1 su bardağı su Terbiyesi:
● 1 çay bardağı sıvı yağ ● 1 limon suyu
● 3 çorba kaşığı sirke ● 1 çay bardağı süt ● 1 kuru
soğan ● Tuz, karabiber, pul biber, kırmızıbiber,
kimyon Servis: ● Yeşillik ● Limon dilimi
HAZIRLANIŞI:
Terbiye sosu için; tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırın. Sosa tavukları koyun ve bir gece bekletin. Tavukları sosla beraber yüksek ateşte soteleyin. Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırıp tavuklara ekleyin. Üzerine doğranmış domatesleri koyun. Kapağı kapalı olarak 20 dakika kısık ateşte pişirin. Yeşil salata ve limon eşliğinde servis yapın.