KIYMALI BAMYA
MALZEMELER:
● 750 gr. bamya ● 3 çorba kaşığı zeytinyağı ● 2 kuru soğan ● 1 çorba kaşığı domates salçası ● 300 gr. kıyma ● 4 domates ● Tuz, karabiber, kırmızıbiber ● Yarım su bardağı su ● 1 limon suyu ● 2 çorba kaşığı nar ekşisi
Üzerine: ● Kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Bamyaları ayıklayıp kararmaması için limonlu suda bekletin. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar soteleyin. Salçayı ilave edin ve kokusu gidene kadar 5 dakika kavurun. Küp doğranmış domates, bamya, baharat ve suyunu ekleyip kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Limon suyu ve nar ekşisini ilave edip, karıştırın. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.