LİMONLU REVANİ
MALZEMELER:
● 1,5 su bardağı un ● 1 su bardağı toz şeker
● 1 su bardağı yoğurt ● 1 su bardağı irmik
● 1 limon kabuğu rendesi ● Yarım çay bardağı sıvı yağ
● 4 yumurta ● 1 çay bardağı süt ● 1 paket vanilya
● 1 paket kabartma tozu ● 1 çay kaşığı karbonat
Şerbet:
● 3 su bardağı toz şeker ● 3 su bardağı su
● 1 limon suyu
Süslemesi: Limon dilimleri
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları bir kasede toz şekerle beraber 10 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, süt ve sıvı yağı ekleyin. Ayrı bir kapta un, irmik, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve limon kabuğu rendesini karıştırın. Bu iki karışımı birleştirin. Yağlanmış kalıba döküp ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Soğuyunca, limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. Şerbeti için; şeker ve suyu karıştırın. 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin, soğuması için bekletin.