Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-3

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için yazdı

18 Mayıs 2018, Cuma 18:18 Son Güncelleme: 18 Mayıs 2018, Cuma 18:23
A A
ŞİFA HATUN ÇORBASI

ŞİFA HATUN ÇORBASI

Malzemeler:

● 1 tavukgöğsü

● 1 havuç

● 1 patates 

● 1 kabak

● 1 çorba kaşığı salça

● 1 çay bardağı arpa şehriye

● 1 tatlı kaşığı tuz

● 4 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Patates, kabak ve tavuğu küp şeklinde doğrayın. Havucu halka halka kesin. Tencerede tereyağını eritin. Tavukları yarı kıvamda pişene kadar kavurun. Salça, sebzeler, tuz ve 5 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin. Şehriyeyi de ilave edip gerekirse su ekleyin. 10 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.

LİMONLU TAVUK BAGET

LİMONLU TAVUK BAGET

Malzemeler:

● 1,5 kg.piliç baget

● Yarım çay bardağı zeytinyağı

● 2 limon

● Yarım çay bardağı çizik yeşil zeytin

● 1 tatlımkaşığı tane karabiber

● 1 tatlı kaşığı kimyon

● 1 çorba kaşığı kekik

● Tuz

Hazırlanışı: Bagetleri tuzlayın. Zeytinyağını kızdırın ve bagetleri çevirerek, altın rengini alıncaya kadar kızartın. Üzerine baharat, dilimlenmiş limon, zeytin ve 1 çay bardağı su koyarak, kısık ateşte, 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

KEKİKLİ YAHNİ

KEKİKLİ YAHNİ

Malzemeler:

● 1 kg. dana kuşbaşı

● 2 kuru soğan

● 1 havuç 

● 2 domates

● 2 çarliston biber

● 2 çorba kaşığı tereyağı

● 2 çorba kaşığı sıvı yağ

● 3 çorba kaşığı sirke

● 1 çorba kaşığı un

● 1 defneyaprağı

● 1 çay kaşığı kekik

● 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

● 1 tatlı kaşığı pul biber

● Tuz, karabiber

Üzerine:

● Kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı: Etleri tencereye koyup kendi suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine 1 su bardağı su koyup suyunu çekene kadar etleri tekrar pişirin. Suyu tamamen çekilince, yağları ve küp doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar soteleyin. Sirkeyi döküp buhar çıkana kadar karıştırın. Doğranmış havuç, biber, domatesi ekleyip 10 dakika kavurun. 4 su bardağı suda unu eritin. Baharatlarla beraber unlu suyu ilave edin. Ara sıra karıştırarak, kapağı kapalı şekilde etler yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

ÇİKOLATA KREM

ÇİKOLATA KREM

Malzemeler:

3 su bardağı süt

2 paket krema (400 gr.)

4 paket çikolata (320 gr.)

6 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı kakao

4 yumurta sarısı

Toz fıstık

Hazırlanışı: Süt, şeker, kakao ve yumurta sarısını karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın. Krema ve çikolataları ilave edip el mikseriyle 2 dakika yüksek hızda karıştırın. Karışımı kaselere eşit olarak paylaştırın. Üstünü fıstıkla süsleyip soğuk servis yapın.

FISTIKLI SÜTLAÇ

FISTIKLI SÜTLAÇ

Malzemeler:

● 4 su bardağı süt 

● 1 su bardağı toz şeker

● 1,5 çorba kaşığı buğday nişastası

● 1 çorba kaşığı pirinç unu

● Yarım su bardağı pirinç 

● 1,5 su bardağı su

Baharat:

● 1 paket vanilya

● 4 diş kakule

● 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi

● 1 tatlı kaşığı zencefil

Üzerine:

● Yarım su bardağı soyulmuş Antep fıstığı

● 1 tatlı kaşığı safran

Hazırlanışı: Pirincin üzerine 1,5 su bardağı su koyun ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. 1 su bardağı sütü ayırın. Kalan süt ve toz şekeri pirince ekleyip bir taşım kaynatın. Ayırdığınız süte, nişasta ve pirinç ununu ekleyerek eritin. Karışımı tencereye koyun.Baharatlarını ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Sütlacı servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyun.Bir gece dinlendirin. Fıstık ve safran serperek servis yapın.

BAKLAVALI KÖFTE

BAKLAVALI KÖFTE

Malzemeler:

2 baklavalık yufka

Köfte:

500 gr. kıyma

2 kuru soğan

Yarım su bardağı galeta unu

Yarım demet maydanoz – çok ince kıyılmış

1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

Domates sos:

4 domates

1 tatlı kaşığı sarımsak

3 çorba kaşığı zeytinyağı

 Tuz

Hazırlanışı: Kıyma, galeta unu, yumurta, baharatlar, rendelenmiş soğan ve maydanozu iyice yoğurun. Yufkaların arasına sıvı yağ sürün ve hazırladığınız harcı uzunlamasına yufkanın içine yerleştirin, üzerini tamamen saracak şekilde rulo yapın. Isıtılmış 170 derecede fırında, üzerine yağ sürerek altın rengini alana kadar pişirin. Domates sosla beraber servis yapın. Sos için; rendelenmiş domates ve tuzu karıştırın. Zeytinyağında çevirerek 15 dakika pişirin.


DÜĞÜN ÇORBASI

DÜĞÜN ÇORBASI

Malzemeler:

● 500 gr. gerdan eti

● 8 su bardağı su

● 4 çorba kaşığı un

● 1 su bardağı yoğurt

● 1 yumurta

● 1 çorba kaşığı tereyağı

● 1 tatlı kaşığı pul biber

Üzerine:

● Kıyılmış taze soğan

Hazırlanışı: Gerdan etini 8 su bardağı su ile haşlayın. Haşlandıktan sonra eti minik parçalara ayırın. Yoğurt, yumurta ve unu ayrı bir kapta iyice çırpın. Etin suyundan alarak yoğurtlu karışımı ısıtın ve çorbaya ekleyin. Taşmamasına dikkat ederek 20 dakika kaynatın. Pul biber ve tereyağını köpürterek çorbanın üzerine gezdirin. Taze soğan serperek servis yapın.


DEFNELİ KUZU İNCİK

DEFNELİ KUZU İNCİK

Malzemeler:

● 1,5 kg. kuzu incik

● 2 kuru soğan

● 1 çorba kaşığı domates salçası

● 2 çorba kaşığı tereyağı

● 3 çorba kaşığı sıvı yağ

● 2 çorba kaşığı sirke

● 1 domates

● 2 defneyaprağı

● Tuz, karabiber, kırmızıbiber

● 1 çorba kaşığı un

● 4 taze patates

● 3 su bardağı su

Üzerine:

● Taze defneyaprakları

● Kıyılmış dereotu

● Nar taneleri

Hazırlanışı: Sıvı yağ ve tereyağı karışımında incikleri kızartın ve ayrı bir tabağa alın. İncikleri kızarttığınız yağda doğranmış soğanı kavurun.Sirkeyi ekleyip buharlaştırın. Salça ve domatesi ilave edin ve soteleyin. Kızarmış incikleri, baharatları, ince kıyılmış defne ve ununu ekleyin.3 su bardağı su ile beraber 1,5 saat pişirin. Pişmesine yakın kabuklarıyla dilimlenen patatesleri ekleyin.Yarım saat daha pişirin. Defne, dereotu ve nar taneleriyle süsleyin.


Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.