CEVİZ EZMELİ PUDİNG
MALZEMELER:
Tabanı İçin ● 6 dilim kek
Kakaolu Muhallebi:
● 2 su bardağı süt ● 2 çorba kaşığı un
● 1 çorba kaşığı buğday nişastası
● 3 çorba kaşığı toz şeker
● 3 çorba kaşığı kakao
Ceviz ezmesi:
● 1 su bardağı dövülmüş ceviz
● 2 çorba kaşığı irmik
● 3 çorba kaşığı toz şeker
● 2 su bardağı su
Üzerine: ● 1 su bardağı krema
● 1 çay bardağı pudra şekeri
Süslemesi: ● Rende çikolata
veya şekerleme
HAZIRLANIŞI:
Kakaolu muhallebi için; süt, un, nişasta, toz şeker ve kakaoyu tencereye koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ceviz ezmesini için; su, irmik ve şekeri kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Dövülmüş cevizi ekleyin. Tüm malzemeyi iyice birbirine yedirin. Tatlı kaselerinizin tabanına dilim kekleri yerleştirin. Üzerine ceviz ezmesini dökün. Kakaolu muhallebiyi ezmenin üzerine ekleyin. En üste ayrı bir yerde çırptığınız krema ve pudra şekerini paylaştırın. Pudingi buzdolabında 4 saat bekletin. Şekerleme ve rende çikolata ile süsleyerek servis yapın