İzmir Köfte
MALZEMELER:
Köfte:
● 800 gr. orta yağlı kıyma ● 1 büyük soğan rendesi ● 1 yumurta
● 2 tatlı kaşığı tepeleme kimyon
● 1 tatlı kaşığı karabiber
● 1 tatlı kaşığı tuz
● Yarım çay kaşığı karbonat ● 1 yemek kaşığı yoğurt
● 1 çay bardağı galeta unu ● Yarım küçük çay bardağı su
● Bir tutam maydanoz
Domates sos:
● 3 su bardağı su
● 1 kutu domates püresi (135 gr.)
● 1 tatlı kaşığı biber salçası ● 2 yemek kaşığı sıvı yağı ● Tuz
Diğer: ● 3-4 patates
HAZIRLANIŞI:
Köfte malzemelerinin hepsini 15 dakika kadar yoğurun. Buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin. Köfteye istediğiniz şekli verip patateslerle tepsiye dizin. Isıtılmış 170 derece fırında 10 dakika hafif kızartıp tepsiyi geri çıkarın ve domates sosunu üzerine dökün. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serip, köfte ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Domates sos için; 3 su bardağı su, domates püresi, biber salçası, iki yemek kaşığı sıvı yağı ve tuz ekleyip iyice karıştırın.