TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER:
● 2 tavuk but ● 8 su bardağı sıcak su ● 1 orta boy kuru soğan ● 1 çay kaşığı tuz, karabiber Sosu: ● 2 su bardağı yoğurt ● 1 tepeleme yemek kaşığı un ● 1 yumurtanın sarısı
● 1 limonun suyu ● 1 çay kaşığı tuz, pul biber
● Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan arpa şehriye
● 1 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Tavuk butları yıkayıp büyük bir tencereye koyun. Soyup ikiye böldüğünüz soğanı, tuz ve karabiberi tencereye ilave edin. Sıcak suyu ekleyip tavuk eti yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın. Tavuk etini sudan alıp çok küçük parçalar halinde didikleyin ve bir kenarda bekletin. Tavuk suyunu içindeki soğanı alıp tekrar kaynatın. Kaynamaya başlayınca tavuk eti ve şehriyeyi ekleyin ve arada sırada karıştırın. Sosu için; bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu, tuz ve pul biberi tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Şehriye yumuşamaya başlayınca hazırladığınız bu sosu yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyin. 7-8 dakika daha pişirip ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyin. Sıcak servis yapın.