YAHNİ
MALZEMELER:
● 1,5 kg. kemiksiz sığır eti ● 4 çorba kaşığı sıvıyağ ● 2-3 soğan ● 3 patates
● 2-3 havuç ● 1 çorba kaşığı salça
● 2 çorba kaşığı sıvıyağ ● 1 tatlı kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber
● İsteğe bağlı kekik ● 12 su bardağı su
Domates Meyane:
● 5-6 domates ● 1,5 çorba kaşığı tereyağı
● 4 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI:
Soğanın ince, havuç ve patateslerin iri parçalar halinde doğrayın. Sıvı yağda etleri 5 dakika kavurun. Kavrulmuş etleri tencereden alın ve kalan yağın üzerine salça ilave edip kavurun. Soğanları ilave edin ve saydamlaşmaya başlayınca etleri, havuç ve patatesleri ilave edin. 3-4 dakika tüm sebzeyi kavurun. 12 su bardağı suyu ilave edin ve tencerenin ağzını kapatıp 2-3 saat kadar pişirin. Yemek piştiğinde suyunu ayrı bir tencereye alın ve kaynatın. Bu suya domates meyanesini yavaş yavaş ekleyin. Domatesli suyu yemeğin üzerine tekrar ilave edin ve sıcak olarak servis edin. Domates Meyanesi için; domatesleri rendeleyin. Tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Unu ilave ederek kavurun. Domates rendesini ekleyin ve 5 dakika karıştırarak pişirin.