FIRINDA BİFTEK
MALZEMELER:
● 800 gr. biftek ● 2 kuru soğan ● 2 defne yaprağı
● 1 çorba kaşığı salça
● 3 domates
● 2 kırmızıbiber
● 2 yeşilbiber ● 1 çay kaşığı tane karabiber
● 1 tatlı kaşığı tuz ● Yarım çay bardağı zeytinyağı
● 2,5 su bardağı sıcak su
PÜRESİ: ● 4 patates
● 1,5 su bardağı süt
● 2 çorba kaşığı tereyağı
● 1 su bardağı haşlanmış bezelye ● 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
İnce dilimlenmiş bifteği zeytinyağında kızartın. Kızarmış etleri fırın kabına dizin. İri doğranmış soğanları tavada kavurduktan sonra salça, defne yaprağı ve tane karabiberini ekleyip karıştırın. 2,5 su bardağı sıcak su ilave edip kaynatın. Bifteklerin üzerine dökün. Fırın kabını önce yağlı kağıt ardından alüminyum folyo ile kapatın. Isıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkartıp uzun doğranmış domates, biberler ve tuzunu ekleyin. 50 dakika daha pişirin. Pişme süresinin sonunda etlerin pişmesini kontrol ederek fırından çıkartın. Püresi için; patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup, rendeleyin. Tereyağı ve bezelyeyi ekleyin. Sütü yavaş yavaş ilave edip pişirin. Tuzunu serpin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Servis tabağına önce püreyi üzerine etleri dizin. Üstüne sosundan gezdirip sıcak servis yapın.