Ekonomi Ramazan tatil iştahını kesmedi

Ramazan tatil iştahını kesmedi

Paylaş
Ramazan tatil iştahını kesmedi

Turizmciler bu yıl yaz sezonuna denk gelen Ramazan'ı boş geçirmemek için yüzde 30'lara varan özel indirimler yaptı. Tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği kampanyaların gözdesi ucuz Yunan adaları turları

Şu an büyük bir düşüş yok

Haberin Devamı

Tatilciler, seyahat acenteleri, tur operatörleri ve otellerin yaz sezonuna denk gelen Ramazan’a özel hazırladığı kampanyalara yoğun ilgi gösteriyor

. Hey Travel Başkan Yardımcısı Celal Bektaş, insanların Ramazan ayını genellikle evinde geçirmeyi tercih ettiğini belirterek, “Bu dönemde seyahatlerde yüzde 20-30’a varan düşüş yaşanırdı. Bu oranlarda düşüş şu anda söz konusu değil” dedi.

Yunan adalarına ilgi büyük

Celal Bektaş, Ramazan için cruise (gemi) seyahatlerinde 449 euro’dan başlayan fiyatlarla sekiz günlük Yunan adaları turlarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Celal Bektaş, “Yurtiçi otel ve turlarda yüzde 25-30’a varan indirim var. Ramazan da olsa insanlar uygun fırsatı kaçırmak istemiyor. Erken rezervasyonda talebin büyük kısmı Ramazan öncesinde idi. Operatörler bunu düşünerek kampanyalar oluşturdu” dedi.

Haberin Devamı

Doluluk yüzde 80’i aştı

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding İcra Başkanı Ömer Bilgiseven, Ramazan ayı geldiğinde genellikle doluluk oranlarında dalgalanma gerçekleşirken, bu yıl çarpıcı bir dalgalanma olmadığını söyledi.

Metro Turizm olarak Ramazan’ı göz önünde bulundurarak sefer sayılarını ve saatlerini düzenlediklerini kaydeden Ömer Bilgiseven, “Bu nedenle, doluluk oranımızı belli ölçüde korumayı başarıyoruz. Şu an doluluk oranlarımız yüzde 80’lerin üzerinde gerçekleşiyor” diye konuştu.