Dini bilgiler El-Hayy ne demek? Allah'ın isimlerinden El-Hayy Esmasının faziletleri nelerdir?

El-Hayy ne demek? Allah'ın isimlerinden El-Hayy Esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Hayy ne demek? Allah'ın isimlerinden El-Hayy Esmasının faziletleri nelerdir?

Allah'ın (cc) 99 ismi de çok güzel ve Müslümanlar için hayırlıdır. Fakat her isminin anlamı farklı ve faziletleri de ayrı olduğu için Müslüman kulları bunlar merak ederek internetten araştırırlar. El Hayy isminin faziletleri arasında uzun ve sağlıklı bir ömür geçirmek vardır. El-Hayy esmasının anlamı nedir ve zikredilmesi ne gibi faziletleri sağlar? Merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik

El hayy ismini zikretmeyi alışkanlık haline getirmiş olan kişilerin sağlıklı bir ömrü olur. Bu kulları uzun ve sağlıklı bir ömür geçirmesi için Allah (cc) onlara yardım eder.

Haberin Devamı

EL-HAYY NE DEMEK? 

Esma ül Hüsna'da yer alan ve Allah'ın (cc) 99 isminden biri olan el hayy hayırlı ve güzel anlamlara sahip isimlerdendir. El hayy ismi Allah'ın (cc) ebedi olduğu ve ondan başka kimsenin sonsuz olmadığı anlamındadır. Allah (cc) hiçbir kulunun isteğini ve duasını geri çevirmez. Eğer o kul kendi için hayırsız bir şey istiyorsa onun için hayırlı olanı verir ve onu farklı bir şekilde ödüllendirir.

El-hayy isminin anlamı her şeye hayat veren, daima diri olan ve her şeyi bilen demektir. Allah (cc) gerçek olan tek varlıktır ve gerçek hayat sahibidir. Kur'an-ı Kerim'de de el hayy ismi birçok ayette geçer. Enfal suresinin 24. ayetinde ve Enam suresinin 122. ayetinde Allah'ın (cc) esmalarından El hayy esması ile karşılaşmak mümkündür. 

Haberin Devamı

ALLAH’IN İSİMLERİNDEN EL HAYY ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR? 

El-Hayy esmasının zikrini sürekli hale getirmek de Allah'ın (cc) diğer esmalarını zikretmek kadar değerli ve önemlidir. Allah'a (cc) ihtiyacı olan ve ona sığınmak isteyen kişilerin mutlaka Allah'ın (cc) isimlerini zikretmeleri ve ondan yardım dilemeleri gerekir. El hayy esmasının zikir sayısı 184 olduğundan en az 184 kez zikredilmesi kullar için daha faydalı olmaktadır

El-Hayy isminin zikir günü de pazar günü güneş saati olarak karşımıza çıkar. Eğer faziletlerinden mümkün olduğunca fazla faydalanmak isterseniz el hayy esmasını pazar günü güneş saatinde en az 184 defa zikretmeniz önerilir. El hayy isminin faziletleri arasında ömrün sağlıklı ve sıhhatli geçmesi vardır. Sağlıklı bir ömür geçirmek isteyenlerin sık sık Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Hayy ismini zikretmeleri önem taşır.

Eğer bir sağlık probleminiz varsa ve bundan kurtulamıyorsanız yine El Hayy esmasını zikrederek sağlığınıza kavuşabilirsiniz. El Hayy ismini zikretmeyi alışkanlık haline getirmiş olan kişilerin daha sağlıklı, uzun ve sevdikleriyle geçirecekleri bir ömürleri olur.

Her kim El Hayy esmasını 18 ya da 324 kez okursa Allah'ın (cc) izniyle şifa bulur ve sağlığına kavuşur. El Hayy ismi Ya Hayyu Ya Kayyum şeklinde zikredilirse bu da kullarının muradına ulaşmasını sağlar. Allah (cc) o kulunun muradına ermesine yardım eder ve sağlıklı uzun ömürler geçirmesini sağlar.

Haberin Devamı