Dini bilgiler El-Kahhar ne demek? Allah'ın isimlerinden El Kahhar Esmasının faziletleri nelerdir?

El-Kahhar ne demek? Allah'ın isimlerinden El Kahhar Esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Kahhar ne demek? Allah'ın isimlerinden El Kahhar Esmasının faziletleri nelerdir?

El Kahhar Allah Teala'nın (cc) 99 esmasından biridir ve anlamı birçok Müslüman tarafından merak edilir. El Kahhar esmasının anlamı hakim ve galip olan anlamlarına geliyor. Zikri ve anlamı oldukça güzel olan el kahhar isminin önemini bilmek gerekir. El Kahhar esmasının faziletleri nelerdir ve zikredilmesi insanlara ne gibi faydalar sağlar? Merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

El Kahhar ismi Allah'ın (cc) sıfatlarından biridir ve bu nedenle de bilinmesi gerekir. El kahhar ismi anlam olarak her şeyi istediği gibi yapma yüceliğine sahip olan şeklinde açıklanabilir.

Haberin Devamı

EL-KAHHAR NE DEMEK? 

Allah'ın (cc) 99 sıfatı vardır ve bu sıfatların hepsi Esma-ül Hüsna'da listelenmiştir. Allah'ın (cc) bütün isimlerinin anlamlarıyla beraber faydaları ve faziletleri de farklıdır. Bu nedenle ismi zikretmeden önce faziletlerini bilmek, esmasının anlamı hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir. El Kahhar ismi Kur'an-ı Kerim'de de açıklanan bir isimdir ve anlamı oldukça güzeldir.

Fazileti de çok büyük olan bu esmasının anlamı her istediğini ve her şeyi yapmakta muktedir olan, hakim olan yaradandır. El kahhar isminin kökeni kahr kökünden gelir. Kahr kelime anlamı bakımından galip olan ya da galip gelen demektir. Ya kahhar isminin anlamı ise her daim galip gelmeye muktedir olan, her durumda galip olan ve gücünün üstünde hiçbir şekilde güç bulunmayan demektir.

Haberin Devamı

Esma ül hüsna'da yer alan tüm sıfatların anlamlarına ve faziletlerine internetten ulaşmak mümkündür. Özellikle bu isimleri zikretmeden önce mutlaka faziletlerini ve ismin anlamını öğrenmek gerekir. Böylece faziletlerinden doğru bir şekilde faydalanmak mümkün olur.

ALLAH’IN İSİMLERİNDEN EL KAHHAR ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın (cc) isimlerinden el kahhar ismi fazileti merak edilen ve sık sık araştırılan bir esmadır. Kur'an-ı Kerim'de de El Kahhar esmasının zikredilmesi ile bilgiler yer alır. El kahhar esmasını zulüm gören ya da eşinden eziyet gören bir kadın okursa bu adamın kötü ahlakı son bulur ve kadın da eşinden gördüğü tüm zulümden kurtulur.

Sık sık el kahhar esmasını zikretmeyi alışkanlık haline getiren kullar şehvetten kurtulur ve gönlü daha çok maneviyata yönelir. El kahhar esmasını günde 360 kez okuyan kişi kurtulmak istediği herhangi bir kötü huyu ya da alışkanlığı varsa bunlardan kısa süre içinde kurtulur. Zulmeden zalim kişilerden kurtulmak için de El-Kahhar esmasının çekilmesi önerilir.

Zalim kişilerin kahrolması ve bu kişilerden kurtulmak için her gün El-kahhar zikrine 360 kez devam edilmesi gerekir. Hırs kötü huylardan biridir ve buna sahip olan kişiler eğer devamlı el kahhar ismini zikrederse bu huyundan kurtulur.

Haberin Devamı

Nefsini terbiye etmek ve elindekiyle yetinmek isteyen kişilere de el kahhar esmasını zikretmesi önerilir. Günde 360 kez el kahhar ismini zikreden kişiler nefsini terbiye eder ve bu sayede artık nefsine yenilmeden hareket eder.