Dini bilgiler Er-Reşi̇d ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Reşi̇d esmasının faziletleri nelerdir?

Er-Reşi̇d ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Reşi̇d esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Er-Reşi̇d ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Reşi̇d esmasının faziletleri nelerdir?

Er-Reşid ismi Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve birçok kimse tarafından anlamı araştırılır. Er Reşid esmasının anlamı doğru ile yanlışı ayıran özellikte olan demektir. Allah (cc) tüm her şeyi bilir, görür ve ayırt edebilir. Er Reşid esmasının anlamı ne demektir ve faziletleri nelerdir sizler için derledik.

Er Reşid esmasının zikri kişileri manevi olarak huzura eriştirmektedir. İşlerin ters gitmesi halinde de insanlar talihlerinin dönmesi için Er Reşid esmasını zikredebilir.

Haberin Devamı

ER REŞİD NE DEMEK?

Esma ul husnada yer alan er reşid isminin faziletleri ve ne demek olduğu merak edilmektedir. Allah'ın (cc) tüm isimleri farklı anlamlara gelir ve bu isimlerin anlamları ile Allah'ı (cc) daha yakından tanımak mümkündür. Allah'ın (cc) doğru ile yanlışı ayıran olduğu anlamına gelen Er Reşid esması Allah'ın (cc) istediğini iyiliğe kavuşturan olduğu anlamına da gelir.

Allah (cc) kullarını huzura ve mutluluğa ulaştıran ve onların iyi ile kötüyü ayırt etmesini sağlayandır. Er Reşid esması ile kullar iyi ve kötü arasında ayrım yapabilme gücünün onlara Allah (cc) tarafından verildiğini anlarlar.

 Er Reşid esması ile anlatılmak istenen bir diğer durum da kullarını hem dünyada hem de ahirette iyiliğe ulaştıranın Allah (cc) olduğudur. Er Reşid esmasının işlerin kötü gitmesi ve talihsizliklerin olması sırasında okunması önemlidir. Bu sayede kişilerin talihleri açılır ve işleri de yoluna girer. 

Haberin Devamı

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN ER REŞİD ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın (cc) isimlerini zikretmek insanlara huzur verir ve onu daha iyi tanımanızı sağlar. Bu nedenle birçok kişi Allah'ın (cc) isimlerinin anlamlarını öğrenerek ona daha yakın hissetmeyi ister. Er Reşit esması da onlardan biridir ve zikredilmesinin faziletleri oldukça fazladır. Er Reşid esmasının ebced değeri 514 olduğundan zikredilirken en az 514 kere zikredilmesi faydaları açısından önem arz eder.

Er Reşid esmasını zikreden ve bunu alışkanlık haline getiren kişiler daha huzurlu yaşarlar ve hayatın güzel yönlerini görmeye başlarlar. Er Reşid esmasının yatsı namazından sonra 100 kez okunması halinde o gün işlenen sevaplar Allah (cc) tarafından kabul edilir ve insanlar kendilerini daha iyi hissederler.

Er Reşid esmasını zikretmek insanların doğru yolda ilerlemelerine ve çevresindekileri de iyi yönde etkilemelerini sağlar. Er Reşid esması velilerin ve evliyaların zikrinden olduğu için mübarek bir esmadır ve Allah'ın (cc) kulları tarafından sıkça zikredilmelidir. İşlerin ters gitmesi durumunda 1000 kez Er Reşid esmasının zikredilmesi de talihlerin açılmasını ve işlerin düzelmesini sağlar.

Haberin Devamı

Er Reşid esmasını ezberlemek diğer isimleri ezberlemek kadar yararlıdır ve bu nedenle de Müslümanlar tarafından sık sık okunmalıdır. Eğer kendinizi huzursuz ve mutsuz hissederseniz bu durumda da içinizden geldiği zaman Er Reşid esmasını zikredebilirsiniz. Manevi olarak yüksek mertebelere ulaşmanızı sağlayan Er Reşid esması insanların amaçlarını hissetmeleri ve ruhlarını huzur doldurmaları için önemlidir.