Dini bilgiler İnna lillahi ve inna ileyhi raciun nedir? İnna lillahi ve inna ileyhi raciun ne demek, anlamı nedir?

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun nedir? İnna lillahi ve inna ileyhi raciun ne demek, anlamı nedir?

Paylaş
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun nedir? İnna lillahi ve inna ileyhi raciun ne demek, anlamı nedir?

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun, sıkıntılı ve üzüntülü durumlarda söylenen bir duadır. İçerisinde her şeyin Allah'tan (CC) geldiğini ve yine ona döneceği anlamını barındırır. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun ayrıca Bakara suresinde de geçen bir cümledir. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun ne demek ve hangi durumlarda söylenir Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

İnsanlar başlarına her ne gelirse gelsin dua etmeli ve her şeyin hayırlısı dilemedir. Bunun için en güzel dualardan biri de kötü zamanlarda inna lillahi ve inna ileyhi raciun duasıdır.

Haberin Devamı

İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN NEDİR?

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun, Arapça olan bir cümledir ve Kur'an-ı Kerim'de de bulunur. Kur'an-ı Kerim'in Bakara suresinin 156. ayetinde İnna lillahi ve inna ileyhi raciun yazar. Bundan dolayı bu cümlenin Kur'an'da geçen bir cümle olduğunu bilmek önemlidir. Bu cümle içerisinde her şeyin Allahtan (CC) geldiğini ve yine Allah'a (CC) dönüşeceğini ve Allah'a (CC) döneceğini içermektedir.

Bir rivayete göre peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) 'her kim ki sıkıntıya düşerse ve İnna lillahi ve inna ileyhi raciun derse Allah (CC) onu uğradığı sıkıntıdan sonra ödüllendirir ve ona daha hayırlısını verir' buyurmuştur. Bu nedenle İnna lillahi ve inna ileyhi raciun cümlesi herhangi bir musibete ya da belaya karşı okunan bir cümle olarak karşımıza çıkar.

Haberin Devamı

İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN NE DEMEK, ANLAMI NEDİR?

Müslümanlar üzüntülü durumlarda, depremde, sıkıntılı durumlarda ya da ölüm gibi zamanlarda İnna lillahi ve inna ileyhi raciun diyerek sıkıntılarından kurtulmak isterler. Bu duanın Türkçedeki anlamı 'onlar başlarına bir bela geldiğinde biz şüphesiz ki her şeyimizle Allah'a (CC) aidiz ve yine ona döneceğiz' demektir.

İnsanların başlarına gelen her belayı ve her derdi sınav olarak kabul etmeleri ve bu sınavdan en iyi şekilde çıkmak için çabaları gerekmektedir. Sıkıntılı bütün durumlarda metanetli ve sabırlı olmak gerekir. Sık sık dua etmek ve en hayırlısını dilemek, ne istenecekse Allah'tan (CC) istemek insanlar için en doğru olandır.

Dünyaya geliş amacımız bu sayede tazelenmiş olur ve inancımız da bunu destekler. Malın ve mülkün aslında Allah'a (CC) ait olduğunu bilmek gerekir. İnsanların başına zenginlik, yoksulluk, hastalık, savaş ya da evlat acısı gibi sınavlar gelebilir. Hiçbir sınava isyan etmemek ve her şeyin hayırlısını dilemek gerekir.