Dini bilgiler Tevhid nedir? Tevhid ne demek TDK? Tevhid etmek ne demek?

Tevhid nedir? Tevhid ne demek TDK? Tevhid etmek ne demek?

Paylaş
Tevhid nedir? Tevhid ne demek TDK? Tevhid etmek ne demek?

Tevhid sözcüğü dini bir terim olmasının yanında son derece önemlidir. Çünkü bu kavramın anlamı 'birlemek ve tek kılmak' şeklindedir. Buda tevhid etmek ifadesini ortaya çıkarır. Buna göre tevhid etmek Allah'ın tek olduğuna inanmak şeklinde karşımıza çıkar. Sizler için Tevhid nedir? Tevhid ne demek TDK? Tevhid etmek ne demek? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tevhid ve buna benzer birçok kelime dini açıdan büyük değer görür. Tevhid içinde bu durum geçerlidir. Çünkü İslam inancında Allah tektir ve başka hiçbir şeye ibadet edilmez. Bunun için tevhid inancına göre Allah tek olarak değerlendirilir. Başka hiçbir varlığa ibadet etme durumu yoktur.

Haberin Devamı

TEVHİD NEDİR?

Tevhid, Allah'ın tekliğine ve varlığına inanmak demektir. Ayrıca tüm yetkin konular kendisinde toplanmıştır. Doğal olarak bu inanca göre Allah'ın hiçbir eşi yoktur. Onun dışında hiçbir şeye inanma durumu yoktur. Zaten Lâ İlâhe İllallah (Allah birdir ve tektir) sözcükleri için kelime-i tevhid denilir. Sıkça tekrarlanan bu sözcükler tevhid anlamını kolayca ortaya çıkarır.

TEVHİD NE DEMEK TDK?

Tevhid için birçok anlam bulunsa da TDK bu konuda son derece güvenilir bir kaynaktır. TDK'ya bakarak tevhid için çok sayıda anlama ulaşmak mümkündür.

TDK içerisinde tevhid için şu anlamlar bulunur;

- Allah'ın sıfatları ve ismi açısından şirkin reddedilmesi durumu.

- Allah tarafından koyulmuş olan kurallara uymak ve buna göre yaşamaktır.

Haberin Devamı

- Alemlerin tek sahibi olan Allah açısından gönderilmiş olan ilahi bir din ve inancın ismidir.

TEVHİD ETMEK NE DEMEK?

Tevhid etmek Allah inancını doğru bir şekilde tanımlar. Yani tevhid eden kişiler Allah'ı tek olarak görürler. Başka bir inanç ise kabul edilemez. Ayrıca tevhid edenlere göre Allah'ın başka bir eşi daha bulunmaz. Yani Allah tektir ve sadece ona ibadet edilmesi gerekir.

Allah'ın sahip olduğu kudret tevhid inancında daha rahat ortaya çıkar. Zaten tevhid edenler için Allah çok büyüktür ve ondan başka ibadet edilecek yoktur. Bundan dolayı tevhid edenlerin yaşayış şeklide buna göre olmaktadır. Allah'ın bir olduğuna inanarak bunun dışındaki düşüncelere asla kapılmadan hayatına devam etmek tevhid olarak görülür.