Ramazan Ramazanda sağlıklı beslenmenin 5 altın kuralı

Ramazanda sağlıklı beslenmenin 5 altın kuralı

Paylaş
Ramazanda sağlıklı beslenmenin 5 altın kuralı

Oruç tutanların sağlık sorunları varsa mutlaka doktora danışmaları gerek. Ayrıca Ramazan'da dengeli beslenerek şişmanlamak yerine kilo da kaybedilebiliyor. İşte Ramazan'da sağlıklı beslenmenin 5 altın kuralı...

Oruç tutanların sağlık sorunları varsa, düzenli ilaç kullanıyorlarsa mutlaka doktorlarına danışmaları gerek. Gerekli tıbbi tedavi ve beslenme programları düzenlendikten sonra oruç tutulmasının doğru olduğuna işaret eden Medicana International Ankara Hastanesinden Uzman Diyetisyen Gülçin Ergazi, "Doğru ve dengeli bir beslenme yöntemiyle Ramazan’da şişmanlamak bir yana kilo kaybı bile mümkün" dedi. İşte Ramazan'da sağlıklı beslenmenin 5 altın kuralı:

Haberin Devamı

1- Mutlaka sahura kalkın

Sadece su içerek oruç tutmak sakıncalı. Midede uzun süre kalacak ve kan şekerinde ani değişiklik yaratmayacak besinler seçilmeli. Çok tuzlu, baharatlı, yağlı ve kalorili besinler ile özellikle şarküteri ürünleri tüketilmemeli.

2- Proteini yüksek besinler yiyin

Süt, yoğurt, ayran, yumurta, peynir çeşitleri gibi besinler tüketilmeli. Yanına tahıl grubu eklenmeli, sebze ve özellikle su oranı yüksek meyveyle desteklenmeli.

3- İftarda aşırı tüketime dikkat

Oruç, su ve zeytin dışında hafif bir çorba ile açılabilir. Az miktarda peynir ve pideyle devam etmek; sucuk, salam, sosis gibi şarküteri gıdaları, yağlı peynirler gibi iftarlıkları aşırı tüketmemek gerek.

4- Bol su için

İftar ile sahur arasında düzenli ve bol su içilmeli. Su içimi çay, bitki çayı, az şekerli limonata, komposto suyu, ayran, süt, kefir, taze meyve suyu gibi içeceklerle desteklenmeli.

Haberin Devamı

5- Yavaş yiyin

Yemekleri küçük lokmalar halinde iyi çiğneyerek ve yavaş yemek son derece faydalı.