Gündem 'Ramazanda sigara dayağı' davasında karar çıktı

'Ramazanda sigara dayağı' davasında karar çıktı

Paylaş
'Ramazanda sigara dayağı' davasında karar çıktı

Son dakika... İstanbul Fatih'te, 2016 ramazanında yaşanan olayda, sigara içen Gökay Çetin'e (24) yumruk atan Ufuk Tekel "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Fatih'te geçen yılın ramazan ayında, sigara içtiği gerekçesiyle Gökay Çetin’e (24) yumruk atıp şuurunun kaybolmasına neden olan ve 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ufuk Tekel (28), "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanığa iddianamade yöneltilen "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan ise beraatini kararlaştırdı.

SANIK KATILDI, ŞİKAYETÇİ KATILMADI


İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "Hayati tehlike geçirtecek şekilde kasten yaralama", "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından 9 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Ufuk Tekel, avukatıyla birlikte katıldı. Duruşmaya müşteki Gökay Çetin katılmazken avukatı Efkan Bolaç hazır bulundu.

'DUMAN GÖRÜNMÜYOR AMA KOKUSUNU HİSSETTİM'


Duruşmada, yaşanan olayın güvenlik kamerası görüntüleri izlendi. Sanık Ufuk Tekel izlenen görüntülere bir diyeceğinin olmadığını belirterek, "Görüntülerdeki motosikletten inen kişi benim. Arkamda oturan eşimdir. Görüntülerde sigaranın dumanının yüzüme geldiği açık ve net şekilde görünmüyor. Ancak, şikayetçinin bana yakınlığı, yüzünü bana dönerek sigara içmiş olması nedeni ile dumanın kokusunu çok net hissettim. Bu nedenle kendisini uyardım. Küfürle karşılık verince bir anlık sinirle bir kez vurdum. Yere düşünce, hemen başına gidip başını tuttum. Dilini çıkartmaya çalıştım. Suni teneffüs yaptım. Öldürme kastım olsaydı bunları yapmazdım. Kasten yaralama suçunu kabul ediyorum" dedi.


KARAR...


Duruşma sonunda mahkeme kararını açıkladı. Sanık Ufuk Tekel'in "İnan düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan beraatine karar verildi. Tekel "Kasten yaralama" suçundan ise 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.

İDDİANAMEDEN


İddianamede, şüpheli Ufuk Tekel'in "hayati tehlike geçirtecek şekilde kasten yaralama", "İnan düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarını işlediği belirtiliyordu.

Tekel'in tutuklama istemiyle sorguya sevk edildiği ancak Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtilen iddianamede, şüphelinin 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

'DUMAN EŞİMİN YÜZÜNE GELDİ' DEMİŞTİ


Geçtiğimiz mart ayındaki duruşmada ifade veren sanık Ufuk Tekel şunları söylemişti:

7 aylık hamile eşimle birlikte mağazaya giriyordum. Bu sırada mağazanın önünde sigara içen şikayetçi dumanı üfleyince eşimin yüzüne geldi. Eşim hamile olduğu için rahatsız oldu. Eşimin rahatsız olması nedeniyle müştekiyi uyardım. 'Sadece biz mi içiyoruz?' diye karşılık verdi.

'BEN DE ORUÇ TUTMUYORUM'


Mağazaya doğru gireceğimiz sırada tekrar 'Sadece biz mi içiyoruz. Bizi mi görüyorsun?’ diyerek küfretti. Ben de geri dönüp yumruk attım. Yere düştü. Suni teneffüs yaptım. Dilini çıkardım. Kendine gelince hastaneye götürdüm. Polise teslim oldum. 'Ramazanda sigara içiyor' diye yumruk atmadım. Ben de oruç tutmuyordum. Yaptığımdan pişmanım.".