Ramazan Ramazandaki mineral kaybı için bir şişe maden suyu

Ramazandaki mineral kaybı için bir şişe maden suyu

Paylaş
Ramazandaki mineral kaybı için bir şişe maden suyu

Diyetisyen Billur Filiz, "Vücudun dengeli ve yeterli beslenmesi için sahurun kesinlikle yapılması gerek. Bol su tüketiminin yanında mineral kaybına engel olmak adına bir şişe maden suyu içilmesi önemli" dedi

Ramazan ayında oruç tutanlara Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Uzman Diyetisyen Billur Filiz, önerilerde bulundu. Filiz, "Yaz aylarına denk gelen ramazanda oruç süresinin uzun olması nedeniyle beslenme ve sıvı tüketiminde daha da dikkatli olunması gerek. Günde en az 2 litre su tüketilmesi şart. Şekersiz komposto, bitki çayları ile de su alımına katkı sağlanmalı. Mineral kaybını önlemek için de maden suyu tüketilmeli" dedi.

Haberin Devamı

Protein tok tutuyor

Sahurda da protein ağırlıklı yumurta, peynir, süt, yoğurt gibi besinlerle beslenmenin uzun süre açlığı sağlıklı bir şekilde geçirmek adına doğru tercih olacağına değinen Billur Filiz, ceviz, fındık, badem gibi tokluk hissi sağlayan yağlı tohumların da tüketilmesini tavsiye etti.

Yağ birikimine karşı yürüyüş

Ayrıca iftarda çorbadan sonra 10 dakika ara vermenin kan şekerinin dengelenmesine, beynin tokluk hissinin algılamasına ve midenin genişlemesini önlenmesine fayda sağlayacağını aktardı. Ay boyunca yağ birikimini engellemek için 30 dakikalık hafif tempolu yürüyüşler yapmanın faydalı olacağını bilgisini verdi.