Spor Ramil Guliyev'den tarihi derece

Ramil Guliyev'den tarihi derece

Paylaş
Ramil Guliyev'den tarihi derece

Bursa'da yapılan Atletizm Süper Lig yarışlarında Ramil Guliyev, 100 metreyi 10 saniyenin altında koşarak tarih yazdı

Bursa'daki Süper Lig mücadelelerinde kulüplerin kıyasıya rekabetinde ilk gün geride kalırken Jak Ali Harvey ve Özkan Baltacı, Londra 2017 için baraj geçti. Ramil Guliyev ise 100 metrede 9.97'lik derecesiyle tarihi bir performans gösterdi.

Türkiye Süper Ligi'nde 2017 sezonunun final etabı Bursa Atletizm Pisti'nde yapılıyor. Sekiz takımın katıldığı müsabakaların ilk gününde iki atlet Londra 2017 için baraj geçme başarısı gösterdi.

Günün ilk yarışması çekiç atma erkeklerde mücadele eden Fenerbahçe'den Özkan Baltacı, attığı 76.61'lik derecesiyle dünya barajını geride bıraktı. Bu dalda bu sezonki 78.00 metrelik derecesiyle barajı bulunan İslami Dayanışma Oyunları galibi Eşref Apak'ı geçen Özkan, böylece adını Londra kadrosuna yazdırdı.

RAMİL'DEN TARİHİ SONUÇ


Süper Lig'de günün yarışı erkekler 100 metredeydi. Ramil Guliyev, 1.6 rüzgarla koşulan 100 metre yarışında tarihi bir performans çizerek 9.97'lik bir derece yakaladı.

Dünya atletizm tarihinde 10 saniyenin altına inen üçüncü beyaz atlet unvanını alan Guliyev'in ardından ikinci olan Türkiye rekortmeni Jak Ali Harvey, 10.10'luk derecesiyle Londra barajını geride bıraktı.

Haberin Devamı