Spor Ramil Guliyev finalde

Ramil Guliyev finalde

Paylaş
Ramil Guliyev finalde

Milli atlet Ramil Guliyev, İsviçre'de düzenlenen 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, 200 metrede Türkiye rekoru kırarak finale çıktı.

Zürih’teki Letzigrund Stadı’nda devam eden şampiyonanın üçüncü gün akşam seansında, 200 metre yarı final yarışı, 2 seri halinde koşuldu. Serilerini ilk 3 sırada tamamlayan toplam 6 atlet ile bunların dışında en iyi 2 dereceyi elde eden sporcuların finale çıktığı mücadelede, Ramil Guliyev finale çıkma başarısı gösterdi.

Birinci seride mücadele eden Guliyev, 20.38’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı. Serisini 4. sırada bitiren Guliyev, genel klasmanda da 5. sırada yer aldı.

Büyük Britanya’dan Adam Gemili ise 20.23’lük derecesiyle yarı final serisinde en iyi dereceyi yaptı. 100 metreyi 10 saniyenin altında koşan ilk beyaz atlet olan ve dün 100 metrede gümüşte kalan Fransız Christophe Lemaitre ise 200 metrede 20.26’lık derece yaparak finale yükseldi.

Milli Takım’ın 200 metrede mücadele eden diğer sporcusu İzzet Safer ise sabah seansındaki eleme serisini geçememişti. Erkekler 200 metre finali yarın koşulacak.

Guliyev ve Safer, 16 Ağustos Cumartesi günü erkekler 4X100 metre elemelerinde de yarışacak.

AA

Haberin Devamı