Gündem Ranzadan düşerek ölen er toprağa verildi

Ranzadan düşerek ölen er toprağa verildi

Paylaş
Ranzadan düşerek ölen er toprağa verildi

Ranzadan düşerek ölen er toprağa verildi

Ağrı’nın Patnos ilçesindeki 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevini yaparken ranzadan düşerek yaşamını yitirdiği iddia edilen er Osman Kulaber (20), memleketi Rize’nin Ardeşen ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehit er için Ardeşen ilçesine bağlı Aşağıdurak köyü Merkez Camisi’nde tören düzenlendi. Törene, Kulaber’in ailesi, akrabaları ile Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Tunca Belde Belediye Başkanı Ahmet Topal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Turhan Talu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Kutlu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Serkan Karakoç, Kulabir’in bölük komutanı Yüzbaşı Ünal Küçükay ve vatandaşlar katıldı.

Tören sırasında ayakta güçlükle durabilen Osman Kulaber’in babası Recep Kulaber (45), askerler tarafından teselli edilmeye çalışıldı.
Ardeşen Müftüsü Ali Osman Küçükahmet tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Osman Kulaber’in Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına kondu.

Haberin Devamı

Er Osman Kulaber’in cenazesi götürüldüğü Aşağıdurak köyündeki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

BABA KULABER: "OĞLUMUN RANZADAN DÜŞEREK ÖLDÜĞÜNE İNANMIYORUM"

Ardeşen’in Aşağıdurak köyünde yaşayan baba Recep Kulaber, oğlunun ranzadan düşerek öldüğüne inanmadığını belirterek, "Koğuşunda birinci ranzada yatıyordu. Başında sadece çizik var, herhangi bir morarma yok" dedi.

Kulaber, oğlunun küçük yaşta rahatsızlık geçirdiği ve bu rahatsızlığı tamamen atlattığını belirterek, "Oğlumun sadece ilaç alerjisi vardı. Doktoru tarafından verilen, alerji yapan ilaç türlerini içeren bir kartı mevcuttu. Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup doktorların bu konuda ne kadar hassas olduklarını biliyoruz. Benim evladımın rahatsızlığı esnasında gerekli müdahalenin yapıldığına inanıyorum" diye konuştu.

Oğlunun, bölüğünde en çok sevilen askerlerden biri olduğunu, komutanlarından sürekli övgü dolu sözler aldığını kendileriyle paylaştığını anlatan baba Kulaber, "En son 31 Ekim günü kendisiyle yaptığım telefon konuşmasında da aynı memnuniyetleri dile getirdi. Hatta ağır vasıta araç kullandığından dolayı pazar günü nöbetlerinin komutanı tarafından kaldırdığını söylemişti. En küçük şeyi benimle paylaşırdı. Hiç bir rahatsızlığı yoktu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Oğlunun ranzadan düşerek öldüğüne inanmadığını ifade eden Kulaber, şunları söyledi:
"Koğuşunda birinci ranzada yatıyordu. Başında sadece çizik var, herhangi bir morarma yok. Oğlumun ölüm sebebi, Ankara Adli Tıp Kurumundan 15 gün sonra gelecek rapora göre belli olacak. Hiçbir komutan emrinde bulunan askerlere kötü davranmaz. Benim oğluma da kötü davranılmadığına eminim."

Patnos 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan er Osman Kulaber (20), dün sabah sporunda rahatsızlanarak, dinlenmek üzere koğuşuna gitmişti. Koğuşta dinlendiği sırada, uyuduğu ranzanın üst katından düştüğü iddia edilen er Kulaber, arkadaşları tarafından revire kaldırılmıştı. Kulaber, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.