Siyaset Raportör iptalin reddini istedi
Paylaş
Raportör iptalin reddini istedi

Anayasa Mahkemesi'nin anayasa paketi ile ilgili kritik kararı bu hafta vermesi beklenirken, raportörün iptal talebinin reddini istediği öğrenildi

CHP’nin başvurusu üzerine HSYK ve Anayasa Mahkemesi’nin üye sayısını düzenleyen maddelerin iptali ve yürürlüğün durdurulmasıyla ilgili Yüce Mahkeme’nin vereceği kritik karar, siyasetin ve 12 Eylül’de yapılacak referandumun da kaderini belirleyecek.

Anayasa Mahkemesi’nin kararını bekleyen ve tatile girmeyen Meclis kulislerinde, birden fazla siyasi senaryo konuşuluyor. Senaryolara göre, Yüce Mahkeme’nin vereceği olası bir iptal kararı erken seçimi de beraberinde gündeme getirebilir.

Anayasa Mahkemesi'nin, Ak Parti’nin oyları ile Meclis tarafından kabul edilen Anayasa değişikliği paketi ile ilgili CHP’nin yaptığı başvuruyu bu hafta büyük olasılıkla karara bağlaması bekleniyor

CHP’nin başvuru dilekçesi esas ve yöntem olmak üzere iki bölümden oluşuyor. CHP, Anayasa değişikliğinin yöntem bakımından tümünün yürürlüğünün durdurulması ve esas bakımından da bazı maddelerini iptalini istedi.

CHP, pakette esasla ilgili bölümde Anayasa Mahkemesi’nin yapısı ile HSYK'nın yapısını düzenleyen iki maddenin iptalini talep etti. Siyasi çevrelerde Anayasa Mahkemesi’nin kararını bu hafta açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı