Spor Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'deki görevine son verildi

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'deki görevine son verildi

Paylaş
Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'deki görevine son verildi

Rasim Ozan Kütahyalı'nın canlı yayında Boşnakların adının geçtiği çirkin ifadeleri büyük tepki çekmişti. Kütahyalı'nın o sözlerinin ardından Beyaz TV'deki görevine son verildi

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ programında sarf ettiği çirkin sözlerle nefret suçu işleyen ve bir kültürü aşağılayan Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'deki görevine son verildi.


ERTEM ŞENER CANLI YAYINDA AÇIKLADI


Rasim Ozan Kütahyalı'nın işine son verildiğini canlı yayında Ertem Şener açıkladı. Şener açıklamasında, 'Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda, bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırdık. Kesinlikle tasvip edemeyeceğimiz bir ifade kullandı. Rasim çok üzgün ama bu ifadeleri kabul edemeyiz' dedi.



BEYAZ TV ÖNÜNDE KÜTAHYALI PROTESTOSU


Beyaz TV önünde toplanan bir grup, spor programında sarf ettiği sözleri nedeniyle yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı'yı protesto etti. Televizyon kanalının Kütahyalı ile yollarını ayırdığını açıklaması üzerine protestocular, eylemlerini sonlandırdı.

İstanbul'da yaşayan Boşnaklar'dan oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, saat 23.00 sıralarından programın yayınlandığı Fulya'daki televizyon kanalı binası önünde toplandı. Ellerinde bayraklar bulunan gruptakiler, yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı aleyhinde sloganlar attı.

Polis, televizyon binası çevresinde güvenlik çemberi oluştururken toplumsan müdahale aracı TOMA da hazır bekletildi.
Televizyon kanalının Kütahyalı ile yollarını ayırdığını açıklaması üzerine protestocular, yaklaşık 1 saat süren eylemlerini sonlandırdı.


SAFFET SANCAKLI TWEET ATTI


Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'de canlı yayında Boşnaklara olan çirkin sözlerinin ardından MHP'nin sporcu kökenli ve Balkan Türkü milletvekili Saffet Sancaklı çok sert tepki göstermişti.


HİDAYET TÜRKOĞLU DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu savcıları göreve çağırmıştı.

Türkoğlu, "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum." diye konuşmuştu.


BALKAN FEDERASYONLARI ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

Skandal ifadelerin ardından Balkan Federasyonları da bir açıklama yapmıştı. Balkan ve Boşnak dernekleri yaptıkları ortak açıklamada "Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” ifadeleri kullanıldı.


Saffet Sancaklı'dan Rasim Ozan Kütahyalı'ya: Şerefsiz oğlu şerefsiz



Hidayet Türkoğlu'ndan Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki

Haberin Devamı