Yaşam Rasmussen Türk'müş!

Rasmussen Türk'müş!

Paylaş
Rasmussen Türk'müş!

Dünyada birçok yayın kuruluşu uluslararası şaka günü olan 1 Nisan'ı birbirinden ilginç şaka haberlerle renklendirdi

Dünya medyasında okurlarını ilk anda şoke eden birbirinden ilginç ve renkli 1 Nisan şakalarından seçmeler...

Haberin Devamı

'RASİM REİS'İN TORUNU

Türkçe yayınlanan aylık Türk dergisi Haber, internet sitesinde NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in Türk asıllı dedesinin ‘Rasim Reis’ adında eski bir Türk korsanı olduğunu yazdı. Rasmussen soyadının Danca’da ‘Rasim’in oğlu’ anlamına gelen ‘Rasims sön’ den geldiği belirtildi.

Haber okurlara şöyle duyuruldu: “Rasmussen aslen Balıkesirli olan Rasim Reis’in torunu olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadığını, geçen yıl NATO Genel Sekreterliği’ne seçildiği günlerde ziyaret ettiği İstanbul’da bu durumu Başbakan Tayyip Erdoğan ile paylaştığını söyledi. O günden bu yana Türkiye hakkında gittikçe artan olumlu düşüncelere sahip olduğunu söyleyen Rasmussen, röportaj yaptığı gazetemiz muhabirlerine Türk kahvesi ikram ederek “Artık aynı milletin evladıyız” dedi” ifadesi yer aldı.

Haberin Devamı

YUNANLILARIN MERKEL UMUDU

Enonomik kriz yaşayan Yunanistan’daki Apoyevmatini gazetesi ‘Angela Merkel Yunanistan’a para gönderiyor’ başlıklı haberinde “Merkel ani olarak tutum değiştirdi, Papandreu ile telefon görüşmesi yaptı, 20 milyar kredi verecek” dedi.

İNGİLİZLERDE EN LEZZETLİ GAZETE

İngiltere’de Daily Mail gazetesi, “Otomobil Birliği yolda otomobili arızalanlara yeni bir hizmet sunuyor” diye duyurduğu haberinde kişinin yerden havalanarak uçmasını sağlayan “jetpac” adlı uçan araçlar ile yolda kalan otomobillere giden tamircilerin fotoğraflarını bile yayınladı.

The Sun gazetesi ise birinci sayfasında bir alanı boş olarak yayınladı. “Dünyanın ilk lezzetli gazete sayfasını gururla sunarız” diyen gazete, okuyucularından sayfanın lezzetini tatmaları için boş beyaz alanı yalamasını istedi.

The Guardian gazetesi ise Başbakan Gordon Brown’ın dillere destan öfkesini lideri olduğu İşçi Partisi’nin seçim kampanyasında kullanmaya karar verdiğini yazdı. Gazete Başbakan Brown’ın öfkeli bir halini gösteren fotoğrafının altında “Göster kendini havalı” yazan bir seçim posteri bastı.

Daily Telegraph gazetesi ise bir internet servis sağlayıcısı şirketinin, ücra yerlere dağ gelinciği hayvanını kullanarak interneti ulaştırdığını yazdı.

Haberin Devamı