Bilim - Teknoloji Raspberry Pi 2 ne işe yarar?
Paylaş
Raspberry Pi 2 ne işe yarar?

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan minik PC Raspberry Pi 2 ile neler yapılabilir?

Raspberry Pi 2'yi hemen satın alanlardan mısınız? Veya siparişiniz kapınıza ulaşmak üzere mi? O halde küçük, ancak güçlü bilgisayarınızla yapabileceğiniz kolay işlere göz atmaya ne dersiniz? İşte yeni Raspberry Pi 2'niz'de çok uğraşmadan çalıştırabileceğiniz 6 proje!

1. Web sunucusuna dönüştürün: Tüm ihtiyacınız olan, bu paketleri yüklemek. İşi daha da ileriye taşımak isterseniz, PHP ve MySQL desteğine sahip olmanız bile mümkün.

2. Telefonunuz için Bluetooth ses alıcısı: Bir bluetooth dongle'ı ve Shairplay'i kullanarak eski hoparlörünüzü Pi'nin kulaklık soketine bağlayabilir, müziklerinizi hoparlöre kablosuz olarak aktarabilirsiniz.

3. XBMC ile medya PC'si: XBMC gibi yazılımlarla Raspberry Pi'yi HDMI üzerinden TV'nize bağlayabilir, Apple TV'den bile daha iyi bir medya cihazı oluşturabilirsiniz.

4. Emulation makinesi: Yasal ROM koleksiyonuz varsa, eski oyunları RetroPie gibi bir yazılım ve Emulation Station arayüzüyle çalıştırabilirsiniz.

5. Minecraft makinesi: Bu popüler oyun için zaman harcıyorsanız, ona özel bir makine oluşturabilirsiniz. Ek donanıma veya yazılıma gerek yok: tek ihtiyacınız olan bu kılavuz.

6. Bitcoin kazanın: Bitcoin "madencisi" olma işini Pi'nin işlemcisine yükleyerek zenginliğe ilk adımınızı atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Piyano bilgisayar

Kaynak: CHIP Online