Gündem Rasulayn'da PYD bayrağı yeniden asıldı

Rasulayn'da PYD bayrağı yeniden asıldı

Paylaş
Rasulayn'da PYD bayrağı yeniden asıldı

Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Rasulayn'ın en yüksek binasının çatısına Ulusal Kürt Konseyi Bayrağı'nın yanına daha önce tepkiler üzerine indirilen PYD bayrağı yeniden asıldı

Şanlıurfa 'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye 'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn'da, geçen temmuz ayında El Kaide bağlantılı El Nusra cephesi ile PKK 'nın Suriye uzantısı PYD güçleri arasında çatışma çıkmıştı.

Şiddetli çatışmaların ardından ilçenin kontrolünü ele getiren PYD güçleri, Türkiye sınırına yakın mesafedeki bir fabrikanın çatısında bulunan ÖSO bayrağını indirerek PYD bayrağını asmıştı.

Türkiye sınırından net şekilde görülen ve tepkilere yol açan bayrak, birkaç gün sonra indirilip yerine Ulusal Kürt Konseyi bayrağı asılmıştı.

ULUSAL KÜRT KONSEYİ BAYRAĞININ YANINA


Zaman zaman sınırı aşan mermi ve havan toplarının Ceylanpınar'da 5 kişinin ölümüne yol açtığı çatışmaların tarafı olan El Nusra üyelerinin, geçen hafta içinde tamamen çekilmesiyle Rasulayn'da silah sesleri kesildi. Bu gelişmenin ardından dün PYD güçleri, daha önce indirdikleri bayraklarını, Türkiye sınırına yakın mesafedeki 9 katlı fabrika binasının çatısına Ulusal Kürt Konseyi bayrağının yanına yeniden astı.

DHA