Spor Real kaçıyor, Barça kovalıyor

Real kaçıyor, Barça kovalıyor

Paylaş
Real kaçıyor, Barça kovalıyor

La Liga'da Real Madrid 9. hafta sonunda 23 puanla liderliğini sürdürürken, Barcelona 22 puanla ikincilikte bulunuyor

Bugün oynanacak Mallorca-Levante karşılaşması dışındü tamamlanan 9. haftada deplasmanda Hercules ile karşılaşan Real Madrid, ilk yarısını yenik kapattığı karşılaşmayı 3-1 kazandı.

Hercules’in 3. dakikada David Trezeguet ile öne geçtiği maçta, Real Madrid 52. dakikada Angel Di Maria ile beraberliği sağladı. Real Madrid, 82 ve 86. dakikalarda Cristiano Ronaldo’nun golleriyle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

BARCELONA DAĞITTI: 5-0

Şampiyonluk adaylarından Barcelona, zirveyi yakından ilgilendiren maçta, evinde Sevilla’yı 5-0 yendi ve 22 puanla 2. sıradaki yerini korudu. Katalan ekibinin gollerini Lionel Messi (4. ve 64. dakika), David Villa (24 ve 90. dakika) ve Dani Alves (52. dakika) attı.

Nou Camp stadında 81 bin biletli seyircinin izlediği maçta Sevilla’dan Abdoulay Konko 45. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

3. sıradaki Villarreal ise Sporting Gijon deplasmanında 1 puanı son dakikada kurtardı. Sporting Gijon’un 69. dakikada penaltıdan Diego Castro’nun attığı golle öne geçtiği maçta, 76. dakikada Villarreal’den Gonzalo Rodriguez kırmızı kart gördü.

10 kişi kalmasına rağmen ataklarını sürdüren Villarreal’de Giuseppe Rossi, 90 4. dakikada verilen penaltı atışını gole çevirdi ve maç 1-1 beraberlikle sona erdi.

GOL KRALLIĞI YARIŞI

La Liga’da gol krallığı yarışında 11 golü bulunan Cristiano Ronaldo (Real Madrid) ilk sırada, 7 golü bulunan Lionel Messi (Barcelona) 2. sırada yer alıyor. 6 golü bulunan iki oyuncu Fernando Llorente (Athletic Bilbao) ve Giuseppe Rossi (Villarreal) 3. sırada bulunuyor.

TOPLU SONUÇLAR

Athletic Bilbao: 3 Getafe: 0
Atletico Madrid: 1 Almeria: 1
Deportivo Coruna: 3 Espanyol: 0
Malaga: 1 Real Sociedad: 2
Santander: 4 Osasuna: 1
Sporting Gijon: 1 Villarreal: 1
Barcelona: 5 Sevilla: 0
Hercules: 1 Real Madrid: 3
Valencia: 1 Real Zaragoza: 1

GELECEK HAFTANIN MAÇLARI

Real Sociedad - Racing Santander
Espanyol - Malaga
Zaragoza - Mallorca
Villarreal - Athletic Bilbao
Almeria - Sporting Gijon
Osasuna - Hercules
Levante - Deportivo La Coruna
Getafe - Barcelona
Real Madrid - Atletico Madrid
Sevilla - Valenci.

Haberin Devamı