Spor Real Madrid farkı kapattı

Real Madrid farkı kapattı

Paylaş
Real Madrid farkı kapattı

La Liga'da 22. hafta maçları biri hariç tamamlanırken, lider Barcelona ve takipçisi Real Madrid arasındaki puan farkı 2'ye düştü

Barcelona, Vicente Calderon Stadı’nda oynanan maça, sakat Eric Abidal, Dani Alves, Dmytro Chygrynskiy ve Yaya Toure ile kırmızı kart cezalısı Rafael Marquez ve Gerard Pique’den yoksun bir şekilde çıktı.

Teknik direktör Guardiola savunmayı oluşturmakta güçlük çektiği maçta, defansta Puyol, Milito ve Maxwell’in yanında 22 yaşındaki Venezuelalı Jeffren’e görev verdi.

Atletico Madrid, karşılaşmanın 9. dakikasında Reyes’in pasında Uruguaylı golcüsü Forlan’ın golüyle öne geçti. Simao’nun 22. dakikada frikikten attığı gol, Madrid takımını 2-0’lık üstünlüğe taşıdı. Barcelona’nın İsveçli golcüsü Zlatan İbrahimoviç 26. dakikada skoru 2-1’e getirdi. Maç bu skorla sona erdi ve Barcelona 55 puanda kaldı.

RONALDO AYAĞININ TOZUYLA

Liderin takipçisi Real Madrid, cumartesi gecesi oynanan maçta lig sonuncusu Xerez’i deplasmanda 3-0 yenerek Barcelona ile puan farkını 2’ye indirdi.

İlk yarısı 0-0 sonuçlanan maçta Real Madrid Arbeloa’nın 64. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Real, cezalı olduğu için son 2 maçta forma giyemeyen Portekizli Cristiano Ronaldo’nun 69 ve 71. dakikadaki golleriyle maçı 3-0 kazandı.

La Liga’da 3. sırada bulunan ancak liderle arasında 12 puan fark olan Valencia da, Sporting Gijon deplasmanından 1-1’lik skorla tek puan çıkartabildi.

Ligde, Osasuna’yı Brezilyalı golcüsü Luis Fabiano’nun golüyle 1-0 yenen Sevilla 4. sıraya yerleşti. La Liga’da 22 hafta maçları bu akşamki Tenerife-Mallorca maçıyla tamamlanacak.

GOL KRALLIĞINDA MESSİ-VİLLA YARIŞI

La Liga’da gol krallığında ilk 2 değişmedi. Gol krallığı sıralamasında 16 golle 1. sırada bulunan Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Messi ve 15 golle 2. sıradaki Valencia’dan David Villa yerlerini korudu.

Gol krallığında 3. sırayı 12 golleri bulunan Barcelona’dan İbrahimoviç, Getafeli Soldado ve Real Madridli Higuain paylaşıyor.

HAFTANIN MAÇLARI

20 Şubat Cumartesi
Deportivo La Coruna - Xerez
Barcelona - Racing Santander
Mallorca - Sevilla

21 Şubat Pazar
Malaga - Espanyol
Athletic Bilbao - Tenerife
Osasuna - Valladolid
Zaragoza - Sporting Gijon
Almeria - Atletico Madrid
Real Madrid - Villarreal

22 Şubat Pazartesi
Valencia - Getafe

2

Haberin Devamı