Spor Real Madrid taraftarlarına kulüpten men

Real Madrid taraftarlarına kulüpten men

Paylaş
Real Madrid taraftarlarına kulüpten men

El Clasico yenilgisinin ardından antrenman tesislerinden çıkan bazı futbolculara hakaret ederek arabalarına saldıran 3 taraftar, Real Madrid Kulübü'nden ihraç edildi ve haklarında suç duyurusunda bulunuldu.

İspanya’nın Real Madrid Kulübü, Barcelona’ya karşı oynanan lig maçında alınan yenilginin ardından Madrid’deki antrenman tesislerinden çıkan bazı futbolculara hakaret edip, arabalarına saldıran 3 taraftarını kulüpten ihraç edip, haklarında suç duyurusunda bulundu.

"El Clasico"nun ardından uçakla Madrid’e dönen Real Madrid’de futbolcular ve teknik heyet, antrenman tesislerinin olduğu Valdebebas’taki "Ciudad Real Madrid"den sabaha karşı arabayla çıkarken, küçük bir taraftar grubunun sözlü saldırılarına maruz kaldı. Futbolculara ve teknik direktör Carlo Ancelotti’ye hakaret eden taraftarlar, bazı futbolcuların arabalarına da vurmaya çalıştı. Olay sonrası Real Madrid Kulübü yaptığı yazılı açıklamada, bazı futbolculara agresif hareketlerde bulunan ve şiddet uygulamaya yeltenen kişilerin kimliklerinin tespit edildiği, aralarından birinin kulüp üyesi olduğu bildirildi. Olayın çok ciddi olduğunu savunan Real Madrid Kulübü, bu kişinin kulüp üyeliğinin iptal edilmesi için Real Madrid Disiplin Komitesi’ne sevk edildiğini ve hemen toplanan komitenin bu taraftarın ne Santiago Bernabeu ne de Real Madrid’in herhangi bir başka tesisine girmesinin yasaklandığını, kulüp üyesi olarak tüm haklarının geçici olarak iptal edildiğini açıkladı.

Açıklamada, sporda şiddete karşı oluşturulan ulusal komisyona, olaya karışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve ceza almalarının talep edildiği belirtilip, bu taraftarlara karşı yasal girişimlerin de başlatıldığı duyuruldu. Olayla ilgili internette yer alan görüntülerde, antrenman tesislerinin çıkışında Real Madrid Kulübü’nün özel güvenlik birimlerinin olmasına rağmen futbolculara tepkilerini göstermek isteyen az sayıda taraftarın, hakarette bulunduğu bazı futbolcuların arabalarına elleriyle vurup, tekme atmaya çalıştıkları görüldü. Taraftarları sakinleştirmek için arabasını durduran ve camı açarak onlarla konuşmaya çalışan Sergio Ramos ise "sadece bir yenilgi aldıklarını" belirtip, bu kadar büyük bir tepki gösterecek bir şey olmadığını anlatmaya çalıştı.

Haberin Devamı