Gündem Recep Altepe bugün istifa edecek mi?

Recep Altepe bugün istifa edecek mi?

Paylaş
Recep Altepe bugün istifa edecek mi?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen belediye başkanları arasında bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, bugün saat 16.00'da yapılacak açılış töreninde istifa edeceği açıklandı. Öte yandan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ise, Recep Altepe'nin istifa etmeyeceğini ve bu kararını Erdoğan'a ilettiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenmesine rağmen henüz görevinden ayrıldığını içeren açıklama yapmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu. Altepe, bugün saat 16.00'da Bursa'da merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış törenine katılacak. Altepe'nin, buradaki törene özel dostlarını da davet ettiği öğrenildi.

İHA Altepe'nin bugün istifa edeceğini belirtirken, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ise, Altepe'nin istifa etmeyeceğini ve bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğini söyledi.


İHA: SAAT 16.00'DA İSTİFA EDECEK


İHA, Recep Altepe'nin istifa edeceğini şu haberle geçti: Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen 3 belediye başkanı arasında bulunan Recep Altepe'nin, bugün saat 16.00'da yapılacak açılış töreninde istifa edeceği açıklandı.


ABDÜLKADİR SELVİ: RECEP ALTEPE İSTİFA ETMEYECEK


CNN TÜRK yayınında konuşan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının kesin olduğunu fakat Gökçek'in son kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek istediğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ise istifa etmeyeceğini Erdoğan'a ilettiğini söyleyen Selvi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, sürecin ise kendi iradesi doğrultusunda geliştiğini ifade etti.Bu sürecin uzamasının ise AK Parti'ye zarar verdiğini kaydeden Selvi, istifa süreçlerinin bu ay sonunda gerçekleşmezse AK Parti'nin yeniden bir durum değerlendirilmesi yapacağını söyledi.


BOSNA HERSEK DÖNÜŞÜNDE "GÖREVİMİN BAŞINDAYIM" DEMİŞTİ


Bosna Hersek'teki törenlere katıldıktan sonra geçen cuma günü Türkiye'ye gelen Recep Altepe, Atatürk Havalimanı'nda istifası ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, "Benim böyle bir şeyim yok. Görevimiz belli, işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Bursa'ya dönüyorum. İnşallah görev devam edecek. Şu anda açıklanacak bir şey yok. Görevimin başındayım" demişti.

Daha sonra Bursa'ya gelen Recep Altepe, hafta sonunu ailesi ve yakınlarının düğün törenine katılarak geçirmişti. Altepe, mesai arkadaşının oğlunun nikah töreninden çıkarken ise DHA muhabirinin konuyla ilgili sorusunu, “Hayırdır? Yooo! Yok öyle bir şey yok! Yok abi yok. Yok abi öyle birşey yok. Sağol. Hayırlı Akşamlar” diyerek yanıtlamıştı.