Gazanfer Gür Recep Bey' Kurultayı
HABERİ PAYLAŞ

Recep Bey' Kurultayı

CHP 33. Kurultayı vatandaşın ve partililerin olağanüstü ilgisiyle toplandı. İlk kez genel başkanı, delegeler değil, CHP’ye gönülverenler seçti. Kurultay salonuna girişte en fazla ilgi genel başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Önder Sav gördü. Geçmiş CHP kurultaylarının aksine salonu ve çevreyi bindirilmiş kıtalar değil, Anadolu’nun her yerinden kendi imkanlarıyla gelmiş, CHP heyecanını duyan partililer doldurmuştu. Kurultay’ın en ironik yanı; CHP’nin 18 yıllık genel başkanı Deniz Baykal’ın yerine salonda Rahşan Ecevit’in bulunmasıydı! ‘Onursal Genel Başkanlığı’ reddeden Baykal’ın yerini parti önderi Önder Sav doldurdu. Önder Sav’ı yıllar sonra ilk kez güleryüzlü ve üzerindeki baskı kalkmış olarak gördük.

Haberin Devamı

***

Kurultay organizasyonu her zaman olduğu gibi acemiceydi. Kılıçdaroğlu kürsüye gitmekte zorlandı. Ezilme tehlikesi geçirdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının geç başlaması ilgiyi zaman zaman dağıttı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından akılda kalan en önemli slogan “Recep Bey” sözcükleriyle başlayan cümlelerdi. CHP’liler “Recep Bey” deyişini çok sevip hemen benimsedi. İlk kez bir CHP kurultayında vatandaşın günlük sıkıntılarını ön plana çıkartan bir konuşma dinledik. Laiklik değil işsizlik aşsızlık ön plana çıktı. İşçiye, emekliye, köylüye ve sanayiciye kısa ve öz mesajlar vardı.

***

Kurultay’ın en önemli eksiği gençlerdi. Yarın seçilecek Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP’nin yeni dönemini şekillendirecek. Bir tarafta lacivert elbiselerini dolaptan çıkartan eski tüfekler var. Diğer tarafta, yönetimde yeni yüzleri görmek isteyen, partiyi iktidara genç, yeni kadronun taşıyacağının bilincinde olan CHP tabanı var. İki grup da kendi adamlarının parti yönetiminde söz sahibi olması için kulis çalışması içinde. Asıl mücadele, Parti Meclisi için yaşanıyor. Önder Sav’a MYK’da karşı çıkanların çoğu dün gece İstanbul örgütünün verdiği kokteylde, bugün de kurultay salonunda baş köşedeydi. Kurultay salonunda Prof. Dr. Süheyl Batum ve Umut Oran gibi yeni yüzleri görmek CHP tabanını mutlu etti. Meclis’te tek başına koca bir parti gibi mücadele veren Tunceli Bağımsız Milletvekili, eski CHP’li Kamer Genç en fazla ilgi gören isimlerdendi. DİSK’in tüm kadrosunun kurultay salonunda bulunması ilk kez işçi kesiminin CHP’ye sahip çıkması açısından anlamlıydı. Kılıçdaroğlu gerçek bir sosyal demokrat lider gibi konuşarak işçi kesimine büyük değer verdiğini belirtti. Görünen o ki; Kılıçdaroğlu rüzgarı daha ilk günde, Rahşan Ecevit’ten gelen destekle yıllardır özlenen ‘solda birleşmeyi’ bir nebze de olsa gerçekleştirdi. Bu şartlar altında Sarıgül hareketi de daha doğmadan mezara gömüldü!!!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder