Erkut Can Recep Dayı kulakların çınlasın
HABERİ PAYLAŞ

Recep Dayı kulakların çınlasın

Erdoğan’ın vatandaşlık verileceğini söylediği, sonra da “Çevir kazı yanmasın” misali eğilip bükülen vatandaşlık müjdesi için, havuzun bir ceridesi, “Bu dev proje, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal büyümesinin önünü açacak” dedi.

O zaman yuh olsun bu projeye karşı çıkanlara. Cumhurbaşkanımız, Suriyelileri değil, bizi düşünmüş aslında. Yeni Türkiye’nin, büyük Türkiye olması için.

Yanlış dış politikamızla, hayatlarını söndürdük, evlerini yıktık, yurdundan ettik, dilenciye döndürdük ama olsun. CIA, ‘İçlerinde 3 bin IŞİD’li var’ diyor ama olsun. Bayramda koşa koşa ülkelerine gittiler ama olsun.

Haberin Devamı

Vatandaşlık kesmezse bir de ev veririz. Oy devşirelim yeter. Kulakların çınlasın Ermenekli Recep Dayı. Soma’da kaybettiğin evinin direği oğlunun mezarı başında ayağındaki yırtık lastiklerini medyada gören alicenap vali, sana bir çift yeni lastik göndermişti. ‘Evin var mı?’ diye sormamıştı. Adaşın da.

Geç dön bir daha geç

Türkiye’nin en uzun asma köprüsü Osmangazi, hem yüksek geçiş ücreti, hem de açık kapama vaadinin ortaya çıkmasıyla gündemden düşmüyor. Ey vatandaş! Osmangazi Köprüsü kimin için yapıldı. Senin için. Geç o zaman. Kars’tan, Urfa’dan gel. Geç. Dön, bir daha geç.

Geç ki, paran boşa gitmesin. Yoksa geçmeme cezası verirsin. Şimdiye kadar böyle dev bir köprü görmediğin için korkarsan, onun da çaresi var. Bin İstanbullines feribotuna, hem deniz havası al, hem de bedava dönerini ye, ayranını iç. Üstüne de tatlı. Ama unutma. Geçmeme cezasını mutlaka ödeyeceksin. Yok öyle.

Hadi tura çıkalım

Uzun bayram tatilindeki boşluğu, sonraki günlerde kapamasını yine bildiler. Yani gündem sepeti hiç boş kalmadı. Neler mi vardı?

- Cumhurbaşkanı’nın, Suriyelilere, vatandaşlık ve ev vaadi, kazı çevire çevire devam ediyor.

- Türkiye’nin en uzun asma köprüsü Osmangazi’nin boyu uzadıkça uzuyor. Bakalım nereye kadar uzayacak.

- Erdoğan’ın diplomasındaki son dakika gelişmesi herkesi ters düşürdü. Gel de çık işin içinden.

- Devşirmelerle atletizmde madalyaları toplayınca öyle bir sevindik ki sormayın.

- Hastanelerimizin şirin acil servislerinde kız bakma seansları için hazırlıklar tamamlanıyor.

Haberin Devamı

- Anayasa Mahkemesi bir karar verdi ki tam anlamıyla evlere şenlik. Hukukçuları, kadınları kızdırdı. Hadi gelin şimdi bu gündem konularına şööle bir bakalım. Tabii mizahı da içine sokarak. Ve tabii KARNAVAL’a ayak uydurarak.

Kapıyı şaşırmayın

Başbakanımız, profili değil de, kahkaha sesi yüksek bir espri yaptı. Sağlık konusunda öylesine ileri gitmişiz ki, artık hastanelerimizin şirin acil servislerine, vatandaşlar tedavi için değil kız bakmak için gidiyorlarmış.

Evlilik programlarına gün doğdu desenize. Salon hazır. Paravanlar da. Belki, perdelerini değiştirir, kalpli, uğur böcekli yaparlar. Yukarıda konforlu görüşme odaları da var nasıl olsa. Daha ne lazım. Gel de, bu esprili Başbakanı sevme şimdi.

114 yıllık diploma

Erdoğan, diplomam Marmara’dan dedi. Üniversite de onayladı. Ama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, pişmiş aşa su kattı. Konuyu karara bağladı. Diploma İstanbul Üniversitesi’ndendi. Karar kesindi ve itiraz hakkı da yoktu.

Haberin Devamı

Gördünüz mü Erdoğan bir kere daha aldatıldı. Şimdi kime inansın. Kendine mi, savcıya mı. Bu konu daha çok su kaldırır. Tartışılmayan gerçek ise, her şeyi tartışılan Mustafa Kemal’in Harp Okulu diploması. Çünkü hiçbir şey yoktan var olmaz. 114 senedir de kaybolmadı.

Çünkü var. Varı yok etmek de Allaha mahsus.

Çok sevindik çok

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda devşirdiğimiz Kenyalı, Kübalı, Jamaikalı, Azeri atletlerle madalyaları topladık. Ne sevindik, ne sevindik. Neymiş, çocuklarımız bunları görüp heveslenecekmiş. Hadi canım. O çocuklar neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.

Türklerin beyaz ırktan olduğunu da. Spor Bakanı’nın davetinde sadece 1 tane devşirme vardı. Çünkü ötekiler, paralarını alıp ülkelerine gitmişlerdi hepsi bu.

Pokemon’ları kaçırmayalım

Bir Pokemon çılgınlığı başladı şimdi de. Nedir, ne değildir bilmiyorum. Ama yaratıcısı Nintendo’nun piyasa değerine 20 günde 11 milyar dolar katkı sağladığını okudum. Yani THY’nin katma değerinin 3 katı. Vay anasına.

O zaman elimizi çabuk tutup, bu Pokemon’lara vatandaşlık verelim. Başkaları kapmadan. Ev filan da istemezler. İhtiyaçları yok. Bugün de Caddebostan sahilinde Pokemon avı varmış. Duyurayım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder