Yaşam 'Recep İvedik daha tehlikeli'

'Recep İvedik daha tehlikeli'

Paylaş
'Recep İvedik daha tehlikeli'

Lars von Trier'in 'Nymphomaniac' filmi Türkiye'de gösterime girmeyecek. Yunus Günçe, Twitter'dan ''Recep İvedik'in çok daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum'' tweet'ini attı

14 Mart'ta ilk bölümü vizyona girmesi planlanan Lars von Trier'in 'Nymphomaniac' filmine yasak geldi. Vizyona girecek filmlere rayting değerlendirmesi yapan kurul oy çokluğuyla filmin vizyona girmesine izin vermedi.

Alt kurulun kararsız kalması üzerine toplanan üst kurul şu saatlerde filmi izledi. Oy çokluğuyla filmin gösterime girmemesine karar verildi.

Genel kanaat olarak filmin + 18 ibaresiyle gösterime girmesi bekleniyordu, ama kurukdan filmin izleyiciyle buluşmaması kararı çıktı.

FİLMİN TÜRKİYE SERÜVENİ

Türkiye 'de geçen hafta sona eren !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nde Trier'in kendisi tarafından sansürlenmiş versiyonuyla gösterilen 'Nymphomaniac'ın ilk bölümü 14 Mart, ikinci bölümü ise 21 Mart'ta vizyona girmesi planlanıyordu.

'İtiraf' adıyla vizyona girecek olan yapım, 50'li yaşlarının başındaki bir kadının çocukluğundan itibaren erkeklerle olan ilişkilerini anlatıyor. Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe gibi oyuncuların rol aldığı film , geçen ay Berlin Film Festivali 'nde sansürsüz olarak gösterilmiş ve eleştirmenlerden övgüler almıştı.

Haberin Devamı

İŞTE YUNUS GÜNÇE'NİN TWEET'LERİ

LARS VON TRIER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Filmi Türkiye'de yasaklanan yönetmen Lars Von Trier de tepkisini twitter hesabından gösterdi. Trier, "Nymphomaniac'ın Türkiye'de neden yasaklandığını anlamıyorum, filmim Türkiye'ye hiçbir saygısızlık etmiyor" şeklinde tweet attı.