Siyaset 'Recep Tayyip Erdoğan tiyatrosu'
Paylaş
'Recep Tayyip Erdoğan tiyatrosu'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, postal, cop, minyatür deve heykeli ve hakim cüppesiyle yaptığı basın toplantısında “Recep Tayyip Erdoğan tiyatrosu, izlemek zorunlu” dedi

MHP Grup Başkanvekili Vural, iktidarın topçu ve popçularla ‘evet' baskısı yaptığını ileri sürerek, sanatçıları da eleştirdi. Vural şöyle devam etti: “Siz ne zannediyorsunuz kendinizi?

Bu AKP'nin milleti koyun gibi gören anlayışıyla, topçu ve popçularla ‘evet' şapkalarıyla milleti kandıracağını mı? Ne yaparsan yap. Lüks otellerde iftar sofralarına katılıyorsun.

Milletin sofrasında olun. Parti propagandalarına malzeme oluyorlar. ‘Evet' kampanyasında top tüfek sanatçılarla milletin kafasına vuruyorlar. Hanya'yı Konya'yı göreceksiniz.

Enver Paşa dönemindeki gibi Recep Paşa döneminde de sanatçılar çıkıyor ‘evet' diyor. Sen kimsin ya. Biz bunu Kıbrıs'ta da gördük. ‘Yes Annan' diyordunuz.

Kıbrıs Türkleri'ni kandırdınız. Ne oldu? ‘Annan Planı'na ‘evet' deyin dünyaya bağlanın' dediniz Kıbrıs'ı kaderine terk ettiniz. Baskı, şiddet, tehdit, şantaj tekmili birden devrede. Devletin valisi, kaymakamı herkese baskı yapıyor. Recep Tayyip Erdoğan tiyatrosu, İzlemek, uymak mecburi.”

"MAHKEME DE VALİ'NİN GÜDÜMÜNDE OLSAYDI"

Vural, Aydın mitinginde parti binasına asılan pankartı indiren Aydın Valiliği'ne açtıkları davanın sonuçlandığını, Vali'nin haksız bulunduğunu belirterek, “Dün mahkeme karar verdi.

Bu uygulamayı haksız yanlış buldu. Ceberrut devlet anlayışıyla uyguladıkları baskı ortaya çıktı. Bu mahkeme de valinin güdümünde olsaydı ne olacaktı? Aydın'da uygulanan hukuksuz muamele yargıdan dönmüştür” dedi.

"BONO'NUN KONSERİNE İLGİ GÖSTERENLER"

Oktay Vural, iktidarın anayasa değişikliği ile yargıyı kendi bahçesi gibi sürmek istediğini iddia etti ve “Bu sürümün hasatı ne olacak? Sürerek hangi hasatları elde etmek istiyorlar?

Hak, hakikat, adalet değil. Minareyi çalmışlar kılıf uyduruyorlar. Yolsuzluğa, bölücülüğe hukuki kılıf uydurmak istiyorlar. Bono'nun konseriyle ilgilenenler adli yılın başlamasına hiç ilgi göstermediler.

Amaçları geciken adaleti ortadan kaldırmak değil değişikliğin amacı sendikaların hak aramasını engellemektir” dedi.

SİZ BOSTAN KORKULUĞU MUSUN

Vural, KPSS ve TUS'taki skandalları hatırlatarak, “Her yerden pis kokular geliyor. Pis kokulardan dolayı vatandaş maskeyle dolaşıyor. TUS, KPSS her gün skandal çıkıyor. Vatandaş çocuklarını dersaneye gönderiyor.

Polis Meslek Yüksekokulu'na girerken sınav soruları çalındı sorumlular belli değil. Devletin içine girmiş birtakım çeteler devletin gücünü kullanıyorlar.

Hukuk ve etik davranmayanlar hak ve hukukumuzu gasp ediyorlar. Dinleme, izleme çeteleri var. Kamuya adam yerleştirme çeteleri var, ihale çeteleri var. Bu çocukların geleceği olacak?

Cemil Çiçek ‘biz mi atıyoruz' diyor. Sen bostan korkuluğu musun? YÖK üyelerini kim atıyor? Bir sınavın usulüne uygun yapılıp yapılmadığını kim denetleyecek? Kimler hangi puanlarla nereye girdi? Kimlerin hakkı yendi? Vatandaş derin endişe içinde” dedi.

Elif DEMİRCİ/İZMİR (DHA)

Haberin Devamı