Yaşam REDD'den tartışma yaratacak klip

REDD'den tartışma yaratacak klip

Paylaş
REDD'den tartışma yaratacak klip

Rock müzik grubu REDD son albümünün 4. klibini çektiği Masal şarkısında Ahmet Şık'ın toplatılan kitabı 'İmamın Ordusu'na ve son günlerde yaşanan siyasi olaylara atıfta bulundu

REDD grubu bu ilginç klibi neden çektiğini bir basın açıklamasıyla duyurdu. İşte o açıklama ve tartışılan klip...

Haberin Devamı

"Türkiye bir süredir olağanüstü bir dönemden geçiyor. Toplumsal kutuplaşmanın giderek tırmandığı bu süreçte her türlü muhalefete karşı yoğun bir baskıya tanıklık ediyoruz. Farklı ya da karşıt görüşlerin orantısız güç kullanarak bastırılması toplumsal vicdanı yaralıyor. Yüzleşmemiz ve temizlememiz gereken geçmişimize ait “gazetecilerin öldürülmesi, yazarların tutuklanması, kitapların yasaklanması” motiflerini içeren karanlık bir “hikaye” yeniden hayatımızın parçası kılınmaya çalışılıyor.

Bu ortamda sessiz kalmanın bu durumun gitgide kanıksanmasına ve sıradanlaşmasına katkı sağlamak anlamına geldiğini düşünüyoruz. Basılmamış kitapların toplatıldığı, yazarlarının hapse altıldığı, bütün bunlara tepki gösteren, konuşan, yazan, yürüyen, muhalif olanların ise yaftalandığı, insanların giderek korku-paranoya-sessizlik üçgenine hapsedildiği bu dönemde bu videoyu çekmedeki amacımız; düşüncenin, ve özgürlüklerin hangi kesime ait olurlarsa olsunlar serbestçe, baskılanmadan ifade edilebilmelerine yönelik istek ve inancımızdır. "

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5301","5301","201104","5301-8.jpg");