Siyaset Reddi hakim talebinin reddine itiraz reddedildi
Paylaş
Reddi hakim talebinin reddine itiraz reddedildi

12. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz davasında, 'reddi hakim taleplerinin reddi' kararına yapılan itirazı da reddetti

* Karar, Balyoz davasının "en kritik aşaması" olarak nitelendirilen ve haklarında "yakalama kararı" bulunan 102 sanığın yaptığı itirazların değerlendirilme ve sonuca varılma sürecinin ilk halkasıydı.

Haberin Devamı

* Böylece üst üste yapılan "reddi hakim talepleri" sonuçlandırılmış oldu. Şimdi 11. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesinin 102 sanık için verdiği "yakalama kararları"na itirazları değerlendirip sonuçlandıracek.

'Balyoz Davası'nda 12. Ağır Ceza Mahkemesi, hakkında yakalama kararı çıkarılan aralarında emekli orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 9 sanığın, reddi hakim talebinin reddine itirazı reddetti.

Balyoz Davası'na bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi 23 Temmuz 2010 tarihinde 102 sanık hakkında da yakalama kararı çıkartmıştı. Bu karar üzerine 31 sanığın avukatı, kararı veren hakimlerin reddini istemişti. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen reddi hakim talebi dilekçeleri incelenmesi için bir üst mahkeme olan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Kararı inceleyen mahkeme heyeti, avukatların reddi hakim talebinin reddine oy birliği ile karar vermişti. Red kararının ardından 31 sanık içinde bulunan 9 sanık avukatı aracılığıyla bir üst mahkeme olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak reddi hakim talebinin reddine itiraz etti. İtirazları değerlendiren 12. Ağır Ceza Mahkemesi, reddi hakim talebinin redddine itirazı reddetti.

Haberin Devamı

İTİRAZLAR DA OY BİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Emekli Orgeneral Çetin Çetin Doğan, Emekli Oramiral Özden Örnek, Emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'unda aralarında bulunduğu 9 sanık 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne reddi hakim taleplerinin reddine itiraz etmişti. 12 Ağır Ceza Mahkemesi kararında, 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararda usulsüzlük ve isabetsizlik görülmediği gerekçesiyle itirazları oy birliğiyle reddetti.

DOSYA 11. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE

Bu kararın çıkmasının ardından dava dosyaları yakalama emrine itirazları değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Dava dosyasını önce duruşma savcıcı Celal Kara inceleyerek mütalasını verecek. Ardından ise heyet 102 sanık hakkında çıkarılan yakalama kararına itirazları değerlendirerek karara bağlayacak.

Haberin Devamı

Serpil KIRKESER - Cem TURSUN - İSTANBUL -DHA