Gündem 'Redhack' zanlıları adliyede

'Redhack' zanlıları adliyede

Paylaş
'Redhack' zanlıları adliyede

Ankara'da 'Redhack' ve 'Anonymous' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 8 ilde düzenlediği operasyonda "Redhack" ve "Anonymous" ile bağlantılı oldukları iddiası ile gözaltına aldığı 14 kişinin emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı.

Haberin Devamı

Aralarında oyuncu Barış Atay ile Anonymous sorumlusu olduğu iddia edilen N.A’nın da bulunduğu ikisi kadın 14 zanlı, sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesine götürüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 22 Kasım’da Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Mersin ve Diyarbakır’ın da aralarında olduğu 8 ilde eş zamanlı düzenledikleri operasyonlarda, başka kişi veya kurumlara ait bilgisayara yetkisiz erişim sağladığı, gizli ve kişisel bilgileri ifşa ettiği, bilgisayar sistemlerini çalışamaz hale getirdiği iddiasıyla 14 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu kişilerin ayrıca Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve YÖK’ün internet sitelerine saldıran bilgisayar korsanları olduğu belirtilmişti.

Haberin Devamı

AA