Siyaset Referandum alarmı
Paylaş
Referandum alarmı

CHP Lideri Baykal'dan kurmaylarına, "Anayasa değişikliği referanduma gidecek. Dağ taş dolaşıp halka referandumun gerçek amacını anlatın" dedi

‘HEDEFLERİ YARGI’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan “Anayasa değişikliklerini en kısa sürede Meclis’e getireceğiz” demişti. Muhalefet destek vermediği için AK Parti’nin anayasa değişikliklerini referandumsuz kabul ettirme şansı yok. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bu gelişme üzerine kurmaylarıyla bir araya geldiği ve “Referandum alarmı” verdiği öğrenildi.

Baykal’ın kurmaylarına “AKP anayasa değişikliği ile yüksek yargının (Anayasa Mahkemesi-HSYK-Yargıtay-Danıştay) yapısını değiştirmek istiyor. Amaçları iktidara yangaş yargıyı oluşturmak. İl örgütlerini uyarın” dediği bildirildi.

‘SEÇİME DÖNÜŞECEK’

Baykal, kurmaylarına şu emirleri verdi: Referandum sandığı milletin önüne geldiği zaman Türkiye çok büyük bir şansı elde etmiş olacak. O zaman hepimizin görevi Anadolu’yu karış karış tarayarak, dağ taş demeden dolaşarak millete işin asıl yüzünü anlatmak. Bu referandum anayasa referandumu olmaktan çıkacaktır, bu iktidar hakkında ‘kal-git’ referandumu haline gelecektir. Referandumu bir güvenoyuna çevirerek, AKP’nin o korktuğu seçim haline dönüştüreceğiz. Hükümet millete tuzak kuruyor, ama millet o tuzağı bozup o tuzağı kuranları onun içine hapsedecek.

Haberin Devamı