Gündem Referandum günü hava durumu

Referandum günü hava durumu

Paylaş
Referandum günü hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü yağış yaşanacak

İstanbul, 12 Eylül'e yağmurla girecek. Meteorolojik tahminlere yarın sabahtan itibaren başlaması beklenen yağışın gün boyu aralıksız devam etmesi ve her saat etkisini artırması bekleniyor.

Yağış Marmara Bölgesi'nin tamamında görülecek ancak özellikle İstanbul'da etkili olacak. Yağışlı havanın akşam saatlerinde batı karadeniz bölgesini de etkisi altına alacağı tahmin ediliyor.


YURTTA HAVA DURUMU

Bugün sabah Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa'da, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kars, Ardahan ve Iğdır'da, gece Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ile İstanbul'un batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Güney Ege, Akdeniz kıyı kesimleri ile ülkemizin güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın, kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı, başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

Haberin Devamı