Siyaset Referandum sandıkta AKP'ye yaradı!
Paylaş
Referandum sandıkta AKP'ye yaradı!

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık'ın Habertürk okurları için her ay yaptığı kamuoyu araştırmasına göre Anayasa referandumu AK Parti'ye yaradı

AK Parti ülke genelinde oyunu yüzde 47’ye taşıdı. CHP yüzde 24.5’e gerilerken, MHP yüzde 10 barajına dayandı. 12 Eylül’de gerçekleşen Anayasa referandumunun ardından her ay kamuoyunun nabzını tutan Konsensus Araştırma ve Danışmanlık, eylül ayı anketini sonuçlandırdı.

Haberin Devamı

37.7 milyona yakın seçmenin oy kullandığı referandumun ardından Konsensus’un “Referandum Sonrası Türkiye” araştırması 1-9 Ekim tarihleri arasında 81 ilde gerçekleştirildi.

Konsensus bu anket için 17 yaş üstü bin 500 katılımcıyla görüştü. 751’i erkek, 749’u kadın bin 500 seçmen üzerinden yapılan çalışma, yine önemli verileri ortaya çıkardı.

İşte araştırmanın sonuçları:

AKP OYLARINI ARTTIRDI, CHP VE MHP DÜŞÜRDÜ!

KONSENSUS’un yaptığı araştırmaya göre kararsız seçmen kitlesinin dağılımının ardından ortaya çıkan tabloda AK Parti 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri’nde yakaladığı yüzde 47’lik oy oranını yakaladı.

Mayıs ayında yüzde 38.8 oy oranına sahip olan AK Parti bu oranı yüzde 46.9’a taşıyarak yüzde 8’lik bir artış gösterdi. Haziranda lider değişimiyle yüzde 30.6’ya ulaşan CHP’nin oy oranı ise yüzde 6 oranında gerileyerek, yüzde 24.5 oldu. Nisan ayında oy oranı yüzde 16.6 düzeyinde olan MHP’nin oyu ise ankete yüzde 10.6 olarak yansıdı.

Haberin Devamı