Gündem Referanduma en ilginç 'hayır'

Referanduma en ilginç 'hayır'

Paylaş
Referanduma en ilginç 'hayır'

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde 55 yaşındaki çiftçi Ahmet Emek, 12 Eylül'de Anayasa değişikliği için yapılacak referanduma yanıtını ilginç bir biçimde verdi

Keşan İlçesi'ne bağlı Türkmen Köyü'nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Ahmet Emek, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumda ‘hayır’ oyunu kullanacağını söyledi.

MHP'ye üye olan Ahmet Emek, 140 dönümlük buğday tarlasında biçmediği buğdaylar yardımı ile dev harflerle ‘Hayır’ ve üye olduğu partisinin simgesi olan 3 hilalli şekilleri çizdi.

Türkmen Köyü'ndeki buğday tarlasında biçerdöver ile 1 gün boyunca dev ‘hayır’ yazabilmek için uğraş veren Emek, Türk çiftçisinin referandumda ‘hayır’ oyunu kullanacağı inancında olduğunu söyledi.

TARIM POLİTİKALARINA ELEŞTİRİ

Hükümetin tarım politikasını eleştiren çiftçi Ahmet Emek, tarlasındaki dev ‘Hayır’ yazısının hükümetin 8 yıllık tarım politikasına karşı tepkisi olduğunu ve ilaçlama uçağıyla görüntüleri çektiğini söyledi.

Çiftçiliğin kolay bir şey olmadığını belirten Ahmet Emek, hükümetin uyguladığı tarım politikasının çiftçiyi bitirdiğini belirterek şöyle konuştu: “Önümüzde referandum var.

1 GÜNÜNÜ ALMIŞ

Tepkimi dile getirmek için böyle eylem yaptım. Buğday tarlamdaki biçmediğim buğdaylar ile referandumda kullanacağım oyu oraya çizdim. Tarlaya 3 hilal ve ‘hayır' yazısını çizmek tam 1 günümü aldı.”

Selim ŞEN/Edirne (DHA)