Gündem Referanduma 'evet' istifaya 'hayır'!

Referanduma 'evet' istifaya 'hayır'!

Paylaş
Referanduma 'evet' istifaya 'hayır'!

Başbakan'ın Bingöl'de yaptığı konuşmada 'Evet' yazılı bir şapka takan Memioğlu CHP'den istifa etmeyeceğini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl mitingine katılarak referandumda ‘Evet' oyu kullanacağını söyleyen CHP'li Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, partisinin kendisi ile ilgili aldığı soruşturma kararına saygı duyduğunu belirterek, “İstifa etmeyi düşünmüyorum. Ama istifa etsem de yine CHP’li kalacağım” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın Bingöl mitingine ‘Evet' yazılı şapka ile katılarak 12 Eylül'deki referandumda ‘evet' oyu kullanacağını söyleyen Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Mimioğlu, DHA muhabirine telefonla CHP'nin kendisi ile ilgili kararına saygı duyduğunu söyledi.

Mimioğlu, “Basın toplantısı yapacaktım. Rahatsız olduğum için gelemedim. Partimden istifa etmeyi düşünmüyorum. İstifa etsem de ben hep CHP'li olarak kalacağım”diye konuştu.

Öte yandan CHP Bingöl İl binasında basın toplantısı yapan İl Başkanı Sema Kaygalak, Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu'nun bugün yapmayı planladığı basın toplantısını iptal edildiğini söyledi. Kaygalak, parti çıkarlarını düşünerek hareket edeceklerini bildirirken, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Memioğlu'nun görüşü kendini bağlar ve kendi fikridir. Memioğlu'nun ferdi kararına Yedisulular tepkili. Başka illerde yaşayan Yedisu halkı bizi arayarak Memioğlu'nun açıklamalarına tepki gösteriyor. Memioğlu'nun bu ferdi hareketi, bizi bağlamaz. Genel Merkezimizin aldığı karara saygı duyup onu uygulayacağız. Bizim için önemli olan Genel Merkezimizin kararıdır. Yedisu İl Genel Meclis üyelerimiz Hüseyin Negüzel ve Daimi Korkan da bizi arayarak Memioğlu'nun mitinge katılması ve ‘evet’ şapkasını takıp orada bulunmasından dolayı tepkilerini dile getirdi.”

Bu arada CHP eski Genel başkan yardımcısı Onur Öymen’in Dersim isyanı ile ilgili açıklamalarından sonra partiden istifa eden 8 kişi, bugün yeniden CHP’ye katılarak parti rozetlerini taktı.

Adil ÖNAL/DHA