Siyaset 'Referandumdan önce Anayasa Mahkemesi'nin önüne gidecek'
Paylaş
'Referandumdan önce Anayasa Mahkemesi'nin önüne gidecek'

'Referandumdan önce Anayasa Mahkemesi'nin önüne gidecek'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa değişikliği paketinin ortaya çıkmasıyla birlikte kurmaylarına, “En ince ayrıntılarına kadar ve bütün olasılıkları da kapsayan bir çalışma yapın” talimatı verdi.

Haberin Devamı

Baykal’ın “Yargıtay Başkanı ‘Anayasaya aykırı, özü değiştirilmek isteniyor’ diyor. Anayasa Mahkemesi Başkanı ‘Böyle Anayasa olmaz, bu sonuçta bizim önümüze gelecek’ diyerek uyarı yaptı. Bu düşünceler bir kenara itildi. Bu değişiklik referanduma gitmeden Anayasa Mahkemesi’nin önüne gidecek” dediği öğrenildi.

SİVİL TOPLUMA ANLATACAK

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) da AK Parti’nin hazırladığı anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret etme kararı aldığı bildirildi.

Baykal’ın TÜSİAD, TOBB, Türk-İş gibi üst düzey STK’ları ziyaret edeceği öğrenildi. Baykal, ziyaretlerinde Anayasa taslağının sakıncalarını anlatıp, niçin bu değişikliğe ve paketin tamamının oylanmasına karşı olduklarını izah edecek.

Haberin Devamı

CHP yönetimi, olası referandumdan ‘Evet’ oyu çıkması durumunda Türkiye’nin yeni bir sisteme gireceği uyarısını yineleyecek.