Türkiye (Son Dakika) Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili'nde ne yapılır?

Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili'nde ne yapılır?

Paylaş
Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili'nde ne yapılır?

Regaip Kandili ne zaman? sorusunun yanıtını arayan duyarlı vatandaşlar için Diyanet'ten tarih açıklaması geldi. Peki bu sene Regaip Kandili hangi güne denk geliyor? Dini kültürümüzün önemli geleneği olan ve tasavvvufta da adı geçen Regaip Kandili veya Regaib Kandili'nde nasıl ibadet edilir, ne yapılır? İşte Regaip Kandili duaları ve en güzel Regaib kandili mesajları ve sözleri haberimizde...

Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç ayların müjdecisi 2018 Regaip Kandili ne zaman? Müslümanların en önemli dini günlerinden biri olan Regaip Kandili 2018 yılında mart ayında yaşanacak. Manevi duygularımızı gözden geçireceğimiz ve tövbeler edeceğimiz Regaip Kandili ihsan gecesidir. Bu özel günde ibadetlerini yerine getirmek isteyenler için Diyanet 2017 -2018 dini günler takvimine göre Regaip Kandili'nin 2018 yılında 22 Mart Perşembe gecesi olacağını açıkladı. Peki Regaip Kandili'nde nasıl ibadet edilir, ne yapılır? İşte Regaip Kandili duaları ve en güzel Regaib kandili mesajları ve sözleri


2018 REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?


Regaip Kandili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 21 Mart ile 22 Mart'ı bağlayan gece idrak edilecek. İbadetlerine yön vermek isteyen vatandaşların merak ettiği 2018'in diğer Kandil günleri ise şu şekildedir:

13 Nisan 2018 Cuma günü Miraç Kandili
30 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili
19 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili
19 Mart 2018 Pazartesi günü Üç Aylar başlangıcıdır


REGAİP KANDİLİ NEDİR


Arapça bir kelime olan Regaib kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da 'reğâib'dir. Kelime olarak "Regâib'in aslı budur.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'TAN FLAŞ AÇIKLAMALAR İÇİN TIKLAYIN



REGAİP KANDİLİNDE NE YAPILIR ORUÇ TUTULUR MU


Bu geceye mahsus bir namaz yoktur. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar. Ayrıca Kur’an-ı kerim okumalı, tesbih çekip, tevbe istigfar etmeli. Mübarek gecelerde ve her zaman, ilim öğrenmek çok faziletlidir. İlmihal bilgileri en kıymetli ilimdir. Perşembe günü oruç tutup gecesini de ihya etmek çok sevabdır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir. Perşembe günü oruç tutup cuma gecesini de ihya etmek çok sevabdır. Perşembeyle birlikte, Cuma günü de oruç tutmak daha iyidir.


REGAİP KANDİLİ DUASI

Euzu Billahi Mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım (peygamberimiz) Hz.Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) salatu selam ve esenlikler eyle )

Ya Rabbi! Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden,
Korkaklıktan, kabir azabından, cehennem ateşinden sana sığınırız.
Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!

Bize karşı düşmanlık duygularıyla oturup kalkanların kalblerini yumuşatmak
murad ediyorsan,
bize ve gönüllüler hareketine karşı onların kalblerini yumuşat
ve sinelerini daim bir sevgiyle doldur!

Ey kalbleri evirip çeviren Sultanlar Sultanı!
Bizim kalblerimizi de, onların kalblerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun
güzelliklere çevir! Ya Rabbi!

Sen bizlere bizi aşan istidat ve kabiliyetler ver
ve lutfedeceğin bu kabiliyetleri
senin rızan yolunda kullanmayı
bizlere nasip eyle ya Rabbi!

Sen bizlere peygamberleri donattığın sıfatları lutfet lakin biz lutfedeceğin bu sıfatları tefahur vesilesi yapmayalım ve hep kendimizi sıfır görelim ya Rabbi!

Cümlemize vicdan genişliği lutfet
Kalplerimize inşirah bahşet
Bizleri kollektif şuura sahip kullarından kıl
Ve bizleri müttakilere rehber eyle ya Rabbi!

Ey yüceler yücesi olan Allahım
Biz ümmeti Muhammedin dağınıklığını gider
Bize ve ülkemize birlik ve dirlik ver
Bütün dünyaya da huzur ve barış nasibeyle..
Kalplerimizi birbirene ısındır ve
Bizleri birbirimize sevdir
Dünyanın dört bir tarafında hizmet eden kardeşlerimizi
Bizlerle beraber ihlas-ı etemme muvaffak kıl ya Rabbi!

EN GÜZEL REGAİP KANDİLİ MESAJLARI VE SÖZLERİ


*| Ey gecenin sahibi.. Nasıl ki kudretinle geceyi gündüzle örtüyorsan; bizim de hatalarımızı, günahlarımızı rahmetinle ört. (Amin) Regaip Kandilimiz Mübarek Olsun.

*| Rabbim! (Gireceğim yere) doğruluk ve esenlik içinde girmemi sağla. (Çıkacağım yerden de) beni doğruluk ve esenlik içinde çıkar. Katından bana yardımcı bir kuvvet ver.” (İsra 80) Kandiliniz Mübarek Olsun.

*| Ya Rabbi! Her Yerde Haddini Bilen, Gönül Aynasını Silen, Mahşerde Beraat Edip Yüzü Gülen Kullarından Eyle Bizleri..!! (Amin) Hayırlı Kandiller...

*| Allahım! Gazabından rızana, cezandan affına sığınırım. Senden sana sığınırım. Senin üzerine övgüyü bir bir saysam bitiremem. Sen, kendi büyük ve yüce zâtını nasıl övdüysen, öylesin. (Hadis) Hayırlı Kandiller.

*| Bir dua gönderiyorum hepinize sağlık, mutluluk, huzur olsun. Sevdikleriniz yanınızda, dünyanız barış dolu olsun. Allah'ın selamı üzerinize olsun. Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun!

*| Rabbimiz, biz iman ettik. Bizim günahlarımızı bağışla. Bizi ateş azabından koru. (Ali imran 147) Regaip kandilimiz mübarek olsun.

*| Yüce Allah mübarek Regaip kandili hürmetine hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini nasip ve müesser eylesin. Hɑyırlı Kandiller...

*| Cenab-ı Hak, Receb-i Şerif bahçesini ekip, Şaban-ı Şerif suyu ile sulayıp Ramazan-ı Şerif'te bereketli hasat almayı nasip eylesin. Amin.. Hayırlı Kandiller.

*| Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, ana babamı ve inananları bağışla. (İbrahim 41) Selam ve dua ile hayırlı kandiller.

Haberin Devamı