Gündem 'Regl olduğum için oral tecavüz etti'

'Regl olduğum için oral tecavüz etti'

Paylaş
'Regl olduğum için oral tecavüz etti'

Samsun'da bir astsubay ve onun tecavüzüne uğradığını iddia eden kadının duruşmasında iddialar havada uçuştu

Samsun'da 32 yaşındaki jandarma astsubay M.C., iddiaya göre bir soruşturma kapsamında tanışıp arkadaş olduğu 27 yaşındaki A.Y.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakim karşısına çıktı. 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, suçlamaları kabul etmeyen ve tutuksuz yargılanan astsubay M.C., genç kadınla 1.5 yıldır arkadaş olduklarını ve kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiklerini iddia etti. Duruşmaya katılan A.Y. ise, astsubayın kendisini boş bir araziye götürdüğünü ileri sürerek, “Zorla benimle ilişkiye girmek istedi. Kabul etmedim. Sonra beni ters ilişki için zorladı” diye konuştu.

EMNİYETE İNTERNETTEN MESAJ

Haberin Devamı

Samsun İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kurupelit Jandarma Komutanlığı’nda asayiş tim komutanı olarak görev yapan evli ve bir çocuk babası olan Astsubay M.C., bir soruşturma kapsamında tanıştığı A.Y.’yi geçen Mayıs ayında otobüs durağında beklerken gördü. İddiaya göre genç kadını arabaya alan M.C., boş bir araziye götürerek A.Y. ile cinsel ilişkiye girmek istedi. A.Y. kabul etmeyince de zorla oral seks yaptırdı. Telefonla bir arkadaşını arayarak kendisini almasını isteyen A.Y., olayın ardından gittiği evinde emniyet müdürlüğüne internetten mesaj atarak astsubaydan şikayetçi oldu. Kısa süre sonra yakalanan M.C., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayın ardından İl Jandarma Komutanlığı tarafından da Ladik İlçesi’nde görevlendirildi.

Haberin Devamı

REGLDİ, ORAL SEKS YAPTI

1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan M.C., genç kadının kendisine iftira attığını ileri sürdü. A.Y.’yi 1.5 yıl önce bir soruşturma kapsamında tanıdığını belirten M.C., “A.Y. ile tanıştıktan sonra zaman zaman buluştuk. Onun evine gidip ilişkiye girdik. Olay günü de kendisini bırakmak için arabaya aldım. Erkek arkadaşıyla buluşmaya gittiğini söyledi. Mahallede beni herkes tanığı için ‘kimse görmesin’ diye ara yollardan gidiyordum. Arabanın arka koltuğuna oturdu. Konuşmak için bir ara durduk. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Daha sonra yakınlaşma oldu. Onunda rızasıyla cinsel ilişkiye girecektik. Ancak regl olduğunu söyledi. O yüzden oral seks yaptı. Elbiselerine sperm bulaşınca kızdı. Ne yapıyorsun diyerek bana bağırmaya başladı. Dışarıya çıktı. Arkadaşını aramış ve o da gelip onu aldı. Kendisi benden 50 bin TL ve arabamı istedi. Vermeyince de benden şikayetçi oldu. Benden önce başka biriyle de ilişkisi olmuş. Onu da eşine söylemekle tehdit ederek para istemiş” iddiasında bulundu.

'KUSMAK İÇİN ÇIKIP ARKADAŞIMI ARADIM'
Duruşmaya katılan A.Y. ise, sanığın yalan söylediğini olduğunu ileri sürerek daha önce cumhuriyet savcısında verdiği ifadesinin doğru olduğunu söyledi. A.Y., “Kent merkezine gitmek için otobüs bekliyordum. Bu sırada kendisi araba ile geldi. ‘Biraz konuşalım seni de durağa bırakarım’ diyerek arabaya davet etti. Alkollüydü. Boş bir yere götürdü. Zorla cinsel ilişkiye girmek istedi. Kabul etmedim. Tokat attı. Bana aşık olduğunu söylüyordu. Kabul etmeyince, ‘seni burada öldürürüm kimse bulamaz’ diyerek tehdit etti. Regl olduğum için cinsel ilişkiye giremedi. Ters ilişkiye girmek için zorladı. Direndim. Onu da yapamayınca oral seks yapmamı istedi. Midem bulandı. Kusmak için dışarıya çıkanca arkadaşımı aradım. O da gelip beni aldı. Daha sonra şikayette bulundum” diye konuştu. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

Haberin Devamı