Türkiye (Son Dakika) Rehberlerin ölümünü adli tıp raporu aydınlatacak

Rehberlerin ölümünü adli tıp raporu aydınlatacak

Paylaş
Rehberlerin ölümünü adli tıp raporu aydınlatacak

5 Rus rehberin öldüğü sahte içki davasında yeniden adli tıp raporu istendi

Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde, 5 Rus rehberin çıktıkları tekne turunda içtikleri sahte viskiden ölümüne neden oldukları iddiasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanan 7’si tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen ve teknede tüketilen ’Mister Burdon’ viskisinin öldürücü etkisinin olup, olmadığı yolundaki raporun tekrar istenmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bugün görülen dördüncü duruşmaya, ’Olası kast nedeniyle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan ’müebbet’ hapisleri istenen tutuklu sanıklar E.S., İ.A., S.S., F.K., Ö.K., S.D., T.D. ve tutuksuz yargılanan S.S., olayda yaşamını yitiren Rus rehberlerin yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen ve teknede tüketilen ’Mister Burdon’ markalı viskinin öldürücü etkisinin olup, olmadığını belirtir rapor okundu. Mahkeme heyeti, raporda eksik bulunduğu düşünülen bir takım bölümler olduğunu gerekçesiyle tekrar istenmesine ve dosya eksikliklerinni giderilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

Sanıklardan, içkileri piyasaya sürdüğü iddia edilen şirketin sahibi İ.A.’ın avukatı Ertuğrul Yılmaz, duruş çıkışında yaptığı açıklamada, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporunda teknede Rus turistlerin tükettiği viskilerin öldürücü etkisi olmadığına dair rapor geldiğini hatırlatarak, "Örneğin ölen Rus rehber Maria Shalyapina’nın kanında 229 miligram alkol çıkmıştı. Bu oranın o düzeye erişmesi için kişinin 7.5 şişe Mister Burdon viski içmesi gerekiyor. Dolayısıyla bir kişinin 7.5 şişe viskiyi sek olarak içmesi imkansız. Adli tıptan tekrar istenen rapor geldiğinde daha net bir duruma kavuşacağız. Ancak, Adli Tıp Kurumu raporunda net olarak ’Bu içkiden ölüm olmaz’ diyor" dedi.

Haberin Devamı

Sanık avukatlarından Emin Hidayet ise Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporun, bir şişe Mister Burdon viskisi içen kişide dahi hayati tehlike oluşturmayacağını belirttiğini ancak mahkemenin bazı konularda çekincesi olduğu için raporu yeniden istediğini söyledi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Rus rehberler, 26 Mayıs 2011 gecesi, yaklaşık 120 kişilik bir grup ile tekne gezisine çıkmış, ertesi gün 30 rehber mide bulantısı, kusma belirtileri ile ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedaviye alınmıştı. Rehberlerden Maria Shalyapina (28), Zalyaeva Auilia (20), Alexandr Zhbckov (23), Marina Sevelyova (28) ile Victoria Nikolaeva (22), daha sonra sevk edildikleri Antalya, Denizli ve Rusya’daki hastanelerde yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

DHA