Gündem Reina'da katliamcısı terörist neden orada saklandı?

Reina'da katliamcısı terörist neden orada saklandı?

Paylaş
Reina'da katliamcısı terörist neden orada saklandı?

Yılbaşı gecesi Reina'yı kana bulayan terörist Abdulgadir Masharipov’un yakalandığı evin bulunduğu sitede güvenlik kamerası yok. Otomobille otoparka giriş yapan teröristin kimseye görünmeden daireye çıktığı sanılıyor. Evde yakalanan kadınlardan birinin ise fuhuştan kaydı olduğu iddia ediliyor

İstanbul Esenyurt'ta, Reina katliamcısı DEAŞ'lı teröristin yakalandığı sitenin emlak işlerini yapan Burak Sarıca, evde yakalanan siyahi kadının 3 gün önce işyerine geldiğini belirterek,

"Siyahi kadın 3 gün önce ofise gelmişti. Az Türkçe konuşuyordu. Başı örtülü değildi. Burada oturduğunu, bir daire daha istediklerini söyledi. Biz de yabancılara kiraya vermiyoruz kolay kolay. Kiralık ev yok deyip gönderdik. Sitenin 1. Etabı burası. Burada günlük kiralık evler yok. Muhafazakâr bir yer aslında. Aileler var.



'KAMERA OLMADIĞI İÇİN BURAYI SEÇMİŞLER​'



Daireyi Mahmut diye birinden kiralamışlar. Bedelinin de üstünde para ödemişler. Kamera da olmadığı için bu daireyi seçmişler. Bir kadın ve bir erkek kiralamış. 80 metrekarelik, Amerikan mutfaklı bir daire. Reina saldırganını hiç görmedik. Bu sitede dışarıdan görünmeden otoparktan girilebiliyor. Evden çıktığınızda direkt otoparka, oradan da otomobilinize binerek yola çıkıyorsunuz hemen.” diye konuştu.



3 KADIN YAKALANMIŞTI



Evde bulunan eşyalar arasında yakalanan kadınlara ait çantalar, makyaj malzemeleri, giysiler ve saç düzleştirici gibi malzemeler bulundu. Dairenin salonunda 2 çekyat bir diğer odasında ise çift kişilik bir yatak vardı. İstanbul Valisi Vasip Şahin de dün operasyonla ilgili bilgi verirken, “Teröristle birlikte Iraklı bir erkek ve Mısır, Afrika’dan olmak üzere değişik ülkelerden 3 kadın yakalanmış durumda, onlar da gözaltında. Örgüt bağlantısı olması ihtimali çok yüksek. Çünkü bir teröristle aynı evde bulunuyorlardı” demişti.



FUHUŞTAN KAYDI VAR MI?



Evde yakalanan kadınların Senegal uyruklu Dina A. (27), Somali uyruklu Aysha M. ve Mısırlı Tere Trare olduğu öğrenildi. Evde yakalananlar arasında bulunan 2'si siyahi 3 kadından Senegalli Diana A.'nın fuhuştan sabıkası olduğu iddalar arasında yer alıyor.

Hürriyet