Gündem Son Dakika... Reina saldırganı yakalandı

Son Dakika... Reina saldırganı yakalandı

Paylaş
Son Dakika... Reina saldırganı yakalandı

İstanbul'da yılbaşı gecesi ünlü gece kulübü Reina'ya silahlı saldırı düzenleyen Özbek asıllı terörist Ebu Muhammed Horasani kod isimli Abdulkadir Masharipov Esenyurt'ta DEAŞ hücresine düzenlenen operasyonda 4 yaşındaki oğluyla birlikte yakalandı

17 GÜNDÜR ARANIYORDU


İstanbul Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'ya yılbaşı gecesi silahlı saldırı düzenleyen terörist Abdulkadir Masharipov, 39 kişiyi otomatik silahla ateş açarak katlettikten sonra kaçarak kayıplara karışmıştı. 4 yaşındaki oğlunu da yanına aldığı tespit edilen terörist, 17 gündür Türkiye'nin her yerinde aranıyordu.

İSTANBUL ESENYURT'TA YAKALANDI


Katliamcı Abdulkadir Masharipov, polisin İstanbul Esenyurt'ta bir DEAŞ hücresine düzenlediği operasyonda yakalandı. Teröristin 4 yaşındaki oğlunun da operasyon yapılan evde bulunduğu açıklandı.

Operasyonda Reina saldırganıyla birlikte 3'ü kadın 4 kişi daha gözaltına alındı.

Örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği öğrenildi.

VALİ ŞAHİN AÇIKLAMA YAPACAK


İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan sabah 10.30'da operasyonla ilgili basın açıklaması yapacak.


Yapılan operasyonda teröristin Kırgız arkadaşı da yakalandı




SORGUSU İÇİN EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ


Özel Harekat Polislerinin düzenlediği operasyonda herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı belirtildi. Saldırgan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.





39 kişiyi öldüren terörist Abdulkadir Masharipov operasyonda böyle ele geçirildi







Reina saldırganı gece kulübüne maskeli bir şekilde girerek 39 kişiyi öldürmüştü.






Reina katliamcısının yakalandığı operasyondan ilk kareler

TERÖRİST KONYA OTOGARI'NDA BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ



İstanbul’daki ünlü gece kulübü Reina'ya silahlı saldırı düzenleyen teröristin 15 Aralık'ta Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki görüntüleri ortaya çıkmıştı.



GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU


Reina saldırganının yakalandığı sitede yaşayan bir görgü tanığı yaşananları "İki zanlıyı çıkardılar. Site sakinleri dışarıdaydı. İkinci zanlı çıkarılırken zanlıya linç girişiminde bulunuldu. Yerde sürükleyerek çıkarıyorlardı" diyerek anlattı.


Reina'ya saldıran terörist çocuğuyla kaçmış!



Reina canisi Abdulgadir Masharipov o arabada mıydı?



Reina katliamını yapan terörist Konya Otogarı'nda görüntülenmiş