Gündem Reina Katliamı Davası'nda flaş gelişme

Reina Katliamı Davası'nda flaş gelişme

Paylaş
Reina Katliamı Davası'nda flaş gelişme

Reina Katliamı Davası'nda savcı, 8 sanığın tahliyesini talep ederken, bir numaralı sanık Abdulkadir Masharipov’un da aralarında bulunduğu 43 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamını istedi

İstanbul Ortaköy’deki gece kulübü Reina’da geçtiğimiz yılbaşı gecesi düzenlenen, 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov’un da bulunduğu 51’i tutuklu 57 sanığın yargılandığı davada, mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, 8 sanığın tahliyesini talep etti.

Savcı, aralarında katliamı gerçekleştirdiği belirtilen Abdulkadir Masharipov’un da bulunduğu 43 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.


Abdulkadir Masharipov

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda görülen davanın 5’inci duruşmasına devam edildi.

Duruşmada bir numaralı sanık Abdulkadir Masharipov’un da bulunduğu 48 tutuklu sanık hazır bulundu. Bakırköy Kadın Cezaevi’nde bulunan 3 tutuklu kadın da SEGBİS ile duruşmaya bağlandı.


SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER


Öğleden önceki oturum sanık savunmalarıyla devam etti. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar tahliyelerini talep etti. Duruşmaya verilen aranın ardından duruşma savcısı taleplere ilişkin mütalaasını açıkladı.


TAHLİYESİ TALEP EDİLENLER


Savcı, tutuklu sanıklar Yasin Mehmet, Maımaıtı Jumaınıyazı, Sabri Benthabet, Abdullah Türkistanlı, Ulugbek Khudayberdıev, Khushnudjon Kurbanov, Mırazız Mırsobıtov ve Olimjon Akhralov’un üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, sabit ikametgah sahibi olmaları nedeniyle kaçma şüphelerinin bulunmayışı, delillerin toplanmış olması gerekçesiyle adli kontrol şartıyla tahliye edilmelerine karar verilmesini talep etti.


1 NUMARALI SANIK MASHARİPOV TUTUKLU KALACAK


Savcı, bir numaralı sanık Abdulkadir Masharipov’un da aralarında bulunduğu 43 tutuklu sanığın ise, kuvvetli suç şüphesinin bulunması ve mevcut delil durumunun gözetilerek tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Duruşma sanık avukatlarının mütalaaya karşı beyanlarıyla devam ediyor. Davada, 51’i tutuklu 57 sanık yer alıyor.