Gündem Reina saldırganına operasyon sonrası Mete Yarar'dan açıklama

Reina saldırganına operasyon sonrası Mete Yarar'dan açıklama

Paylaş
Reina saldırganına operasyon sonrası Mete Yarar'dan açıklama

İstanbul Esenyurt'ta arkadaşının evinde yakalanan Reina saldırganı Özbek asıllı Ebu Muhammed Horasani kod isimli Abdulkadir Masharipov yapılan sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Peki şimdi süreç nasıl işleyecek Güvenlik Uzmanı Mete Yarar açıkladı

İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina'yı kana bulayan ve 39 kişiyi katleden terörist Esenyurt'ta operasyon sonucunda canlı olarak ele geçirildi. Esenyurt'ta arkadaşının evinde yakalanan terörist Abdulkadir Masharipov Emniyet'e götürüldü.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?


Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Reina saldırganına operasyon sonrası önemli açıklamalarda bulundu ve sürecin nasıl işleyeceğini açıkladı.

Özbek asıllı saldırganın sağ yakalanmasının çok önemli olduğunu belirten Yarar şunları söyledi:

"Daha önce Numan Kurtulmuş bu konu ile ilgili önemli açıklamalar yapmıştı. Şimdi caninin canlı yakalanmış olması bağlantıların öğrenilmesi açısından çok önemli. Reina eyleminin içerisindeki unsurlar DAEŞ'in diğer eylemlerine uymuyor bu açığa çıkarsa birçok sey aydınlatılabilir.

Bugüne kadar DAEŞ saldırılarından farklı olması, bir konu üzerine yoğunlaşmaları ve bunun üzerine eylem yapmaları başından beri söylediğim şeylerdi.

Eylemi yaparken şahsın oraya nasıl getirildiği bile çok önemlidir. Bu eylem tarzı ve diğer eylem tarzları için sağ yakalanması çok önemli. Hangi sistem üzerine geldi, kimler getirdi soruları bence en önemli sorulardır."


Reina saldırganı düzenlenen operasyonla böyle yakalandı






Son Dakika... Reina saldırganı yakalandı



Reina saldırganının yakalanma anı